Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1424
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 450
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1424
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 450
Składniki
Polędwiczkę natrzeć przyprawami i pozostawić na 2godziny , ciasto francuskie rozwałkować na kształt paska dwa i pół długości polędwiczki , położyć polędwiczkę i przykryć ciastem zawijając brzegi , ciasto posmarować żółtkiem , położyć na blasze i wsunąć do rozgrzanego do 160stopni na dwadzieścia minut , podawać na sałatach