Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim
Przepis na delikatne i soczyste medaliony cielęce podane z aromatycznym sosem...
Odsłon: 70
Sezon kurkowy dobiega końca , propozycja prostego dania , które przygotuje ka...
Odsłon: 56
Póki jeszcze możemy, korzystajmy ze świeżych ziół. Zazwyczaj z bazylii robiła...
Odsłon: 162
Przepis na delikatne i soczyste medaliony cielęce podane z aromatycznym sosem...
Odsłon: 70
Sezon kurkowy dobiega końca , propozycja prostego dania , które przygotuje ka...
Odsłon: 56
Póki jeszcze możemy, korzystajmy ze świeżych ziół. Zazwyczaj z bazylii robiła...
Odsłon: 162
Składniki
Polędwiczkę natrzeć przyprawami i pozostawić na 2godziny , ciasto francuskie rozwałkować na kształt paska dwa i pół długości polędwiczki , położyć polędwiczkę i przykryć ciastem zawijając brzegi , ciasto posmarować żółtkiem , położyć na blasze i wsunąć do rozgrzanego do 160stopni na dwadzieścia minut , podawać na sałatach