Do góry

Dania główne Przepis na:

Skrzydelka kurze po chinsku

Skrzydelka kurze po chinsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 166

Dodano:

Odsłon: 1920

Bardzo atrakcyjne danie zarowno na goraco jak i na zimao

Składniki

  • skrzydelka kurze /miesiste/, 50dkg
  • Skladniki marynaty
  • sos sojowy, 4 lyzki
  • miod, 5 lyzek
  • czosnek, 4 zabki
  • sokz cytryny, 2 lyzki
  • pieprz,sol, do smsku
  • imbir i chili, po szczypcie
1-2 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Skrzydelka kurze po chinsku

Przygotowanie

  1. Przygotowanie:sos sojowy wymieszac z miodem,sokiem z cytryny zmiazdzonymi zabkami czosnku ,pieprzem,sola,imbirem oraz chili.Marynataposmarowac skrzydelka.Ulozyc w naczyniu zalac reszta marynaty i na noc do lodowki.Po wyjeciu z lodowki przelozyc do posmarowanejgo olejm naczynia zaroodpornego. Piec okolo 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni Skrzydelka smakuja bardzo dobrze z ryzem jasminowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń