Do góry

Dania główne Przepis na:

Słodki kapuśniak

Słodki kapuśniak

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28006

Dodano:

Odsłon: 3

Wypróbowany przepis na "Słodki kapuśniak"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Marchewki i pietruszkę oczyść, przekrój na połówki lub duże kawałki. Opłucz starannie pora, pozostaw w całości. Seler też opłucz, obierz i nie rozdrabniaj.

  2. Warzywa włóż do garnka, zalej bulionem (może być z kostki). Gotuj na małym ogniu pod przykryciem około 20 minut. W tym czasie białą kapustę poszatkuj. Kiszoną przepłucz na sicie, odciśnij, a potem posiekaj ostrym nożem.

  3. Pomidory ułóż na sicie, sparz wrzątkiem, przelej zimną wodą. Usuń gniazda nasienne, miąższ, pokrój w plastry.

  4. Poszatkowaną białą oraz kiszoną kapustę wrzuć do zupy, dodaj 2-3 ziarna ziela angielskiego. Gotuj razem kolejne 20 minut. 5 minut przed końcem gotowania dodaj pokrojone pomidory.

  5. Przygotuj zasmażkę z 2 łyżek oleju i łyżki mąki, dodaj do zupy. Kapuśniak dopraw do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz zmielonym kminkiem. Przed podaniem posyp świeżą natką.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń