Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Soczyste burgery"
Szybkie i smaczne ciasteczka pieguski z czekoladą idealne na święta. Można je...
Odsłon: 785
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 954
Faszerowany szczupak na Wigilię? Czemu nie! To niezwykle ciekawa i efektowna...
Odsłon: 2603
Szybkie i smaczne ciasteczka pieguski z czekoladą idealne na święta. Można je...
Odsłon: 785
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 954
Faszerowany szczupak na Wigilię? Czemu nie! To niezwykle ciekawa i efektowna...
Odsłon: 2603
Składniki
porcje, czas ok. 30 min; porcja – 390 kcal, cena 5 zł.
Mieloną wołowinę przełóż do miski. Dodaj przeciśnięty przez praskę lub obrany i posiekany czosnek oraz poszatkowaną białą cebulę. Wsyp 1-2 łyżki uprażonego na suchej patelni słonecznika, wlej łyżkę oleju.
Masę na burgery starannie wyrób. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz chili w proszku. Uformuj w dłoniach cztery kotlety. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Włóż burgery. Smaż po kilka minut z każdej strony.
Gotowe burgery zdejmij z patelni. Od razu rozłóż na nich po plastrze sera. Czerwoną cebulę obierz, pokrój w krążki. Ogórki posiekaj w plasterki. Liście sałaty opłucz i osusz.
Bułki przekrój na połówki. Opiecz na suchej patelni lub w piekarniku. Połówki przekładaj mięsem z serem, pomidorami, majonezem, sałatą, ogórkami i cebulą.
Użyj ciemnego pieczywa, a danie będzie mniej kaloryczne.Źródło: Świat kobiety