Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Soczyste burgery"
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4279
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2564
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3112
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11224
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4279
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2564
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3112
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11224
Składniki
porcje, czas ok. 30 min; porcja – 390 kcal, cena 5 zł.
Mieloną wołowinę przełóż do miski. Dodaj przeciśnięty przez praskę lub obrany i posiekany czosnek oraz poszatkowaną białą cebulę. Wsyp 1-2 łyżki uprażonego na suchej patelni słonecznika, wlej łyżkę oleju.
Masę na burgery starannie wyrób. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz chili w proszku. Uformuj w dłoniach cztery kotlety. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Włóż burgery. Smaż po kilka minut z każdej strony.
Gotowe burgery zdejmij z patelni. Od razu rozłóż na nich po plastrze sera. Czerwoną cebulę obierz, pokrój w krążki. Ogórki posiekaj w plasterki. Liście sałaty opłucz i osusz.
Bułki przekrój na połówki. Opiecz na suchej patelni lub w piekarniku. Połówki przekładaj mięsem z serem, pomidorami, majonezem, sałatą, ogórkami i cebulą.
Użyj ciemnego pieczywa, a danie będzie mniej kaloryczne.Źródło: Świat kobiety