Do góry

Dania główne Przepis na:

sos do makaronow, ryzu, mies, ryb, drobiu i innych potraw...

sos do makaronow, ryzu, mies, ryb, drobiu i innych potraw...

Autor:

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 59

Dodano:

Odsłon: 4291

doskonaly do peklowania mies, jako dodatek do ptraw z ryb, drobiu, owocow morza , salatek, pod waruniem z lubisz dania pikantne i z nutka innosci, polecam

Składniki

  • czosnek, 5 zabkow
  • cebula, 3 glowki
  • kolendra, do smaku co najmniej lyzeczka
  • papryczki ostre czerwone lub zielone, 5 szt
  • olej z pierwszego tloczenia, 1 zklanka lub 2
  • sok z cytryny lub ocet balsamiczny, 2-3 cytryny lub 1-2 lyzki octu
  • cukier, 1-2 lyzki w zaleznosci od smaku
  • sol, pieprz, do smaku
  • ziele angielskie, 5 ziaren
  • listek laurowy, 2-3 szt
1-2 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
sos do makaronow, ryzu, mies, ryb, drobiu i innych potraw...

Przygotowanie

  1. wszystkie skladniki kroimy na czastki zalewamy olejem i dodajemy przyprawy, ocet lub sok z cytryny, mieszamy od czasu do czasu, po tygodniu wkladamy do lodowki i mamy gotowy sos do potraw jw. mozna zwiekszyc ilosc skladnikow i zrobic to w wiekszym naczyniu, polecam..

  2. mozna go przechowywac dosc dlugo w lodowce, doskonaly do mies, ryb i owocow morza , dodaje cudownego smaku , niebo w gebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń