Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sos z boczkiem z kopytkami"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3738
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2068
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5507
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5530
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3738
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2068
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5507
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5530
Składniki
Ziemniaki umyj, obierz, ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź je, od razu przeciśnij przez praskę. Kiedy wystygną, połącz z jajkiem i mąkami. Z ciasta uformuj wałeczki, pokrój kopytka. Gotuj w osolonej wodzie ok. 5 min od wypłynięcia.
Bób ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź, przelej zimną wodą.
Boczek pokrój w kostkę, cebulę w półplasterki. Cebulę zeszklij na oleju, podsmaż z boczkiem. Wrzuć bób, smaż chwilę razem. Oprósz pieprzem. Podawaj z kopytkami.
Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2,10 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie