Do góry

Dania główne Przepis na:

spaghetti z tuńczyka

spaghetti z tuńczyka

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 49

Dodano:

Odsłon: 1415

przepisik od koleżanki,jedzony nawet codziennie,nie "przejada się" ;)

Składniki

  • tuńczyk, 1 puszka
  • śmietana 18%, 1 duży kubek
  • ser źółty gouda(najlepiej), 20 dag
  • cebula, 3 średniej wielkości
  • czosnek, 2 ząbki
  • makaron, 250 dag
  • vegeta, ok 2 łyźki
1-2 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
spaghetti z tuńczyka

Przygotowanie

  1. Ugotować makaron. Pokroić cebulę w kostkę,poddusiś na patelni,dodać wyciśnięty czosnek.Dodać odsączonego tuńczyka,podsmażyc ok.1 min.Następnie dodać 3/4 kubka śmietany,poczekać 2 min az zacznie gęstnieć,wrzucić starty ser zółty,wymieszać,dodać vegetę.Podawać z makaronem.Pycha,szybko i smacznie!polecam:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń