Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
PYSZNE I SYCĄCE. DOSKONAŁY POMYSŁ NA LETNI OBIAD.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1594
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 982
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1594
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 982
Składniki
Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, a następnie kroimy w kostkę i przekładamy do miski.
Dodajemy drobno posiekany czosnek,oliwę z oliwek, podarte liście bazylii oraz sól i pieprz. Wszystkie składniki sosu mieszamy i odstawiamy na 10 minut.
Makaron spaghetti gotujemy wg przepisu na opakowaniu, w lekko osolonej wodzie- al dente, odcedzamy, przekładamy do miski z sosem i mieszamy.
Podajemy udekorowane listkami bazylii lub serem żółtym (parmezanem).
Smacznego!