Do góry

Dania główne Przepis na:

Strogonow wołowy z fasolką

Strogonow wołowy z fasolką

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19074

Dodano:

Odsłon: 4

Sprawdzony przepis na "Strogonow wołowy z fasolką"

Składniki

  • 80 dag polędwicy wołowej
  • pół kg pieczarek
  • 3 ogórki konserwowe
  • czerwona i żółta papryka
  • 2 cebule
  • pół słoika konserwowej fasolki szparagowej
  • masło
  • olej
  • 150 ml bulionu warzywnego
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • po łyżce mąki i musztardy
  • ostra papryka
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Strogonow wołowy z fasolką

Przygotowanie

  1. Mięso umyj, osusz, pokrój w cienkie, podłużne paski, posyp mąką. Podsmaż w rondlu na oleju. Cebule obierz, posiekaj. Pieczarki oczyść, pokrój na kawałki. Razem z cebulą zeszklij na maśle. Przełóż do mięsa, wymieszaj.

  2. Dodaj fasolkę szparagową, pokrojone w słupki ogórki konserwowe i pokrojone w paseczki papryki. Wlej bulion, uzupełnij wodą. Dodaj musztardę i przecier pomidorowy, posyp papryką, duś do miękkości. Przypraw (jeśli potrzeba, zagęść mąką).

  3. Czas przygotowania 50 min. Ilość porcji 8. Cena za porcję 6,80 zł.

  4. Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń