Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 331
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 331
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Warzywa umyć. Papryki przekroić, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Cukinię pokroić w kostkę. Chili oczyścić z pestek, posiekać drobniutko. Ciecierzycę odcedzić.
Cebulę i czosnek obrać, posiekać, podsmażyć na dużej patelni na 1 łyżce oleju, dodać paprykę, cukinię, chili, pomidory z puszki wraz z zalewą, ciecierzycę, koncentrat, keczup. Całość dobrze wymieszać i przyprawić solą, pieprzem, papryką oraz szczyptą cukru. Dusić ok. 10 min.
W sosie zrobić cztery wgłębienia łyżką, w każde wbić po 1 jajku, patelnię przykryć pokrywką. Gdy białka zetną się, szakszuka gotowa. Danie podawać posypane posiekaną natką.
ok. 35 minutŹródło: Twoje Imperium