Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2536
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1912
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1670
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2536
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1912
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1670
Składniki
Warzywa umyć. Papryki przekroić, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Cukinię pokroić w kostkę. Chili oczyścić z pestek, posiekać drobniutko. Ciecierzycę odcedzić.
Cebulę i czosnek obrać, posiekać, podsmażyć na dużej patelni na 1 łyżce oleju, dodać paprykę, cukinię, chili, pomidory z puszki wraz z zalewą, ciecierzycę, koncentrat, keczup. Całość dobrze wymieszać i przyprawić solą, pieprzem, papryką oraz szczyptą cukru. Dusić ok. 10 min.
W sosie zrobić cztery wgłębienia łyżką, w każde wbić po 1 jajku, patelnię przykryć pokrywką. Gdy białka zetną się, szakszuka gotowa. Danie podawać posypane posiekaną natką.
ok. 35 minutŹródło: Twoje Imperium