Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 318
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 27679
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8985
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 746
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 318
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 27679
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8985
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 746
Składniki
Warzywa umyć. Papryki przekroić, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Cukinię pokroić w kostkę. Chili oczyścić z pestek, posiekać drobniutko. Ciecierzycę odcedzić.
Cebulę i czosnek obrać, posiekać, podsmażyć na dużej patelni na 1 łyżce oleju, dodać paprykę, cukinię, chili, pomidory z puszki wraz z zalewą, ciecierzycę, koncentrat, keczup. Całość dobrze wymieszać i przyprawić solą, pieprzem, papryką oraz szczyptą cukru. Dusić ok. 10 min.
W sosie zrobić cztery wgłębienia łyżką, w każde wbić po 1 jajku, patelnię przykryć pokrywką. Gdy białka zetną się, szakszuka gotowa. Danie podawać posypane posiekaną natką.
ok. 35 minutŹródło: Twoje Imperium