Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 1271
Piernik cystersów łączy tradycyjne korzenne smaki z lekko orzeźwiającym, cytr...
Odsłon: 881
A oto mój prosty , niezawodny przepis na smaczne udka, które piekę w piekarni...
Odsłon: 200
Prosta w przygotowaniu, szybka i smaczna sałatka warzywna którą lubię przygot...
Odsłon: 268
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 1271
Piernik cystersów łączy tradycyjne korzenne smaki z lekko orzeźwiającym, cytr...
Odsłon: 881
A oto mój prosty , niezawodny przepis na smaczne udka, które piekę w piekarni...
Odsłon: 200
Prosta w przygotowaniu, szybka i smaczna sałatka warzywna którą lubię przygot...
Odsłon: 268
Składniki
Warzywa umyć. Papryki przekroić, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Cukinię pokroić w kostkę. Chili oczyścić z pestek, posiekać drobniutko. Ciecierzycę odcedzić.
Cebulę i czosnek obrać, posiekać, podsmażyć na dużej patelni na 1 łyżce oleju, dodać paprykę, cukinię, chili, pomidory z puszki wraz z zalewą, ciecierzycę, koncentrat, keczup. Całość dobrze wymieszać i przyprawić solą, pieprzem, papryką oraz szczyptą cukru. Dusić ok. 10 min.
W sosie zrobić cztery wgłębienia łyżką, w każde wbić po 1 jajku, patelnię przykryć pokrywką. Gdy białka zetną się, szakszuka gotowa. Danie podawać posypane posiekaną natką.
ok. 35 minutŹródło: Twoje Imperium