Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szaszłyk z warzywami"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 53
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 175
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 77
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 58
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 53
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 175
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 77
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 58
Składniki
Mięso umyj, oczyść i pokrój w dużą kostkę. Oliwę wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, sokiem z cytryny, oregano, solą i pieprzem. Włóż mięso do marynaty. Odstaw na 2 do 4 godzin.
Kukurydzę gotuj przez 10-15 minut na półtwardo. Ostudź i podziel na mniejsze kawałki. Pokrój papryki.
Na metalowe lub drewniane patyki nadziewaj po kolei: kukurydzę, mięso, paprykę czerwoną, mięso, paprykę żółtą. Opiekaj ze wszystkich stron.Źródło: Takie jest życie