Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szaszłyki wieprzowe"
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25352
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19042
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 20429
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25352
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19042
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 20429
Składniki
Mięso umyj, osusz ręcznikiem papierowym. Pokrój na kawałki ok. 2 cm, tak samo jak paprykę.
Czosnek, imbir i chili drobno posiekaj, zalej oliwą. Dopraw pieprzem, solą oraz świeżym sokiem z cytryny. Wymieszaj na jednolitą masę.
Następnie nadziej na szpadki kawałki mięsa, paprykę i pokrojoną w krążki cebulę.
Polej szaszłyki olejem, po czym upiecz na mocno rozgrzanym grillu.
Przed podaniem skrop potrawę sokiem z cytryny. Podawaj z podpieczonym chlebem.
Czas przygotowania: 45 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 330. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax