Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szaszłyki wieprzowe"
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5055
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13611
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5887
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7695
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5055
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13611
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5887
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7695
Składniki
Mięso umyj, osusz ręcznikiem papierowym. Pokrój na kawałki ok. 2 cm, tak samo jak paprykę.
Czosnek, imbir i chili drobno posiekaj, zalej oliwą. Dopraw pieprzem, solą oraz świeżym sokiem z cytryny. Wymieszaj na jednolitą masę.
Następnie nadziej na szpadki kawałki mięsa, paprykę i pokrojoną w krążki cebulę.
Polej szaszłyki olejem, po czym upiecz na mocno rozgrzanym grillu.
Przed podaniem skrop potrawę sokiem z cytryny. Podawaj z podpieczonym chlebem.
Czas przygotowania: 45 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 330. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax