Do góry

Dania główne Przepis na:

Szaszłyki wieprzowe

Szaszłyki wieprzowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 5694

Dodano:

Odsłon: 4

Smaczny pomysł na "Szaszłyki wieprzowe"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Szaszłyki wieprzowe

Przygotowanie

  1. Mięso umyj, osusz ręcznikiem papierowym. Pokrój na kawałki ok. 2 cm, tak samo jak paprykę.

  2. Czosnek, imbir i chili drobno posiekaj, zalej oliwą. Dopraw pieprzem, solą oraz świeżym sokiem z cytryny. Wymieszaj na jednolitą masę.

  3. Następnie nadziej na szpadki kawałki mięsa, paprykę i pokrojoną w krążki cebulę.

  4. Polej szaszłyki olejem, po czym upiecz na mocno rozgrzanym grillu.

  5. Przed podaniem skrop potrawę sokiem z cytryny. Podawaj z podpieczonym chlebem.

  6. Czas przygotowania: 45 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 330. Stopień trudności: łatwe.

    Źródło: Telemax

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń