Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szaszłyki wieprzowe"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4065
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415941
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2727
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4065
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415941
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2727
Składniki
Mięso umyj, osusz ręcznikiem papierowym. Pokrój na kawałki ok. 2 cm, tak samo jak paprykę.
Czosnek, imbir i chili drobno posiekaj, zalej oliwą. Dopraw pieprzem, solą oraz świeżym sokiem z cytryny. Wymieszaj na jednolitą masę.
Następnie nadziej na szpadki kawałki mięsa, paprykę i pokrojoną w krążki cebulę.
Polej szaszłyki olejem, po czym upiecz na mocno rozgrzanym grillu.
Przed podaniem skrop potrawę sokiem z cytryny. Podawaj z podpieczonym chlebem.
Czas przygotowania: 45 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 330. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax