Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szaszłyki wieprzowe z cukinią"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 658
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 658
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na kawałki. Wymieszać z marynatą przygotowaną z soku, oliwy, przyprawy i roztartego czosnku, włożyć do lodówki na minimum 2 godziny (najlepiej na całą noc).
Cebule umyć, obrać, pokroić w ćwiartki. Cukinie umyć, pokroić w grube krążki, każdy przekroić na pół. Na patyczki do szaszłyków nadziewać na przemian kawałki cukinii, mięsa i cebuli aż do wyczerpania składników.
Szaszłyki grillować 15-20 minut, od czasu do czasu obracając i podlewając je marynatą. Podawać z sosem przygotowanym z jogurtu, majonezu, posiekanego czosnku, natki oraz przypraw.
Warzywa na szaszłyki muszą być pokrojone na kawałki o takich samych rozmiarach, plasterki nie powinny być nie grubsze niż 2,5 cm.
ok. 35 minut + marynowanie.Źródło: Twoje Imperium