Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szaszłyki wieprzowe z cukinią"
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 800
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425196
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10737
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 800
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425196
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10737
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na kawałki. Wymieszać z marynatą przygotowaną z soku, oliwy, przyprawy i roztartego czosnku, włożyć do lodówki na minimum 2 godziny (najlepiej na całą noc).
Cebule umyć, obrać, pokroić w ćwiartki. Cukinie umyć, pokroić w grube krążki, każdy przekroić na pół. Na patyczki do szaszłyków nadziewać na przemian kawałki cukinii, mięsa i cebuli aż do wyczerpania składników.
Szaszłyki grillować 15-20 minut, od czasu do czasu obracając i podlewając je marynatą. Podawać z sosem przygotowanym z jogurtu, majonezu, posiekanego czosnku, natki oraz przypraw.
Warzywa na szaszłyki muszą być pokrojone na kawałki o takich samych rozmiarach, plasterki nie powinny być nie grubsze niż 2,5 cm.
ok. 35 minut + marynowanie.Źródło: Twoje Imperium