Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szaszłyki z pieczarką i z kiełbaską"
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 741
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 741
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Wsyp ryż do posolonego wrzątku. Kiedy woda zawrze, zmniejsz płomień i gotuj ryż jeszcze 20 minut. W tym czasie umyj i pokrój pomidorki. Bazylię opłucz i oderwij listki od łodyżek.
Odcedź ryż i wymieszaj go razem z pomidorkami i bazylią. Oczyść pieczarki i umyj pod bieżącą wodą.
Kiełbaski pokrój na równe, skośne kawałki. Przygotowane ponabijaj na długie wykałaczki. Szaszłyki smaż na rozgrzanym oleju lub grillu ok. 5-7 minut.
Potem połóż je na talerzu obok ryżu z pomidorkami i bazylią. Całość polej sosem azjatyckim i udekoruj listkami bazylii.
Czas przygotowania: 25 minut 360 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień