Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szaszłyki z pieczarką i z kiełbaską"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2505
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 250
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 183
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 745
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2505
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 250
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 183
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 745
Składniki
Wsyp ryż do posolonego wrzątku. Kiedy woda zawrze, zmniejsz płomień i gotuj ryż jeszcze 20 minut. W tym czasie umyj i pokrój pomidorki. Bazylię opłucz i oderwij listki od łodyżek.
Odcedź ryż i wymieszaj go razem z pomidorkami i bazylią. Oczyść pieczarki i umyj pod bieżącą wodą.
Kiełbaski pokrój na równe, skośne kawałki. Przygotowane ponabijaj na długie wykałaczki. Szaszłyki smaż na rozgrzanym oleju lub grillu ok. 5-7 minut.
Potem połóż je na talerzu obok ryżu z pomidorkami i bazylią. Całość polej sosem azjatyckim i udekoruj listkami bazylii.
Czas przygotowania: 25 minut 360 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień