Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szaszłyki z sosem tzatziki"
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Pierś kurczaka umyj i pokrój w paski. Cukinię potnij w plasterki, a pomidorki i pieczarki przekrój na połówki. Nadziej na patyczki do szaszłyków. Posyp je solą i ziołami prowansalskimi, po czym ułóż na tacce i upiecz na grillu.
W tym czasie przygotuj sos. Koperek i szczypiorek drobno posiekaj i wsyp do gęstego jogurtu naturalnego. Dopraw solą z pieprzem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Podawaj szaszłyki z sosem i frytkami.
Czas: 40 min. 1 porcja = 400 kcalŹródło: Kurier TV