Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sztuka mięsa z sosem bobowym"
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 602
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12170
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13503
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2752
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 602
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12170
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13503
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2752
Składniki
Karkówkę pokrój w plastry i zrumień na łyżce oliwy. Na oddzielnej patelni przesmaż bób. Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę, wlej białe wino, a po chwili dodaj śmietanę i bób. Całość dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Duś do czasu, aż sos zacznie gęstnieć. Plastry mięsa ułóż na talerzach, polej sosem i posyp natką pietruszki. Podawaj z pieczonymi ziemniakami lub ryżem z curry.Źródło: Na żywo