Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sztuka mięsa z sosem bobowym"
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 465
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1811
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 373
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 465
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1811
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 373
Składniki
Karkówkę pokrój w plastry i zrumień na łyżce oliwy. Na oddzielnej patelni przesmaż bób. Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę, wlej białe wino, a po chwili dodaj śmietanę i bób. Całość dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Duś do czasu, aż sos zacznie gęstnieć. Plastry mięsa ułóż na talerzach, polej sosem i posyp natką pietruszki. Podawaj z pieczonymi ziemniakami lub ryżem z curry.Źródło: Na żywo