Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sztuka mięsa z sosem bobowym"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4429
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417498
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4429
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417498
Składniki
Karkówkę pokrój w plastry i zrumień na łyżce oliwy. Na oddzielnej patelni przesmaż bób. Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę, wlej białe wino, a po chwili dodaj śmietanę i bób. Całość dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Duś do czasu, aż sos zacznie gęstnieć. Plastry mięsa ułóż na talerzach, polej sosem i posyp natką pietruszki. Podawaj z pieczonymi ziemniakami lub ryżem z curry.Źródło: Na żywo