Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szybki krem z dyni na ostro"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7872
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 297
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3113
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 594
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7872
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 297
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3113
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 594
Składniki
Dynię pokrój na kawałki i usuń z niej pestki. Jeśli nie jest to dynia hokkaido, obierz ją ze skórki. Dynię hokkaido jemy ze skórką.
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
Przygotowane warzywa włóż do garnka z rozgrzaną oliwą i duś na wolnym ogniu, mieszając, ok. 10 minut.
Dolej wody tak, aby przykryła warzywa. Gotuj, aż warzywa zmiękną. Zdejmij z ognia i zmiksuj zupę na krem.
Przypraw świeżo startym imbirem oraz mielonymi przyprawami. Wymieszaj.
Podawaj zupę posypaną pestkami dyni. Uwaga: Dynię można też upiec w piekarniku i dopiero potem gotować z innymi warzywami.Źródło: Olivia