Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szybki krem z dyni na ostro"
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 207
A oto mój prosty , niezawodny przepis na smaczne udka, które piekę w piekarni...
Odsłon: 444
Prosta w przygotowaniu, szybka i smaczna sałatka warzywna którą lubię przygot...
Odsłon: 668
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 207
A oto mój prosty , niezawodny przepis na smaczne udka, które piekę w piekarni...
Odsłon: 444
Prosta w przygotowaniu, szybka i smaczna sałatka warzywna którą lubię przygot...
Odsłon: 668
Składniki
Dynię pokrój na kawałki i usuń z niej pestki. Jeśli nie jest to dynia hokkaido, obierz ją ze skórki. Dynię hokkaido jemy ze skórką.
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
Przygotowane warzywa włóż do garnka z rozgrzaną oliwą i duś na wolnym ogniu, mieszając, ok. 10 minut.
Dolej wody tak, aby przykryła warzywa. Gotuj, aż warzywa zmiękną. Zdejmij z ognia i zmiksuj zupę na krem.
Przypraw świeżo startym imbirem oraz mielonymi przyprawami. Wymieszaj.
Podawaj zupę posypaną pestkami dyni. Uwaga: Dynię można też upiec w piekarniku i dopiero potem gotować z innymi warzywami.Źródło: Olivia