Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szybki krem z dyni na ostro"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 349
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11137
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3808
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1318
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 349
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11137
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3808
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1318
Składniki
Dynię pokrój na kawałki i usuń z niej pestki. Jeśli nie jest to dynia hokkaido, obierz ją ze skórki. Dynię hokkaido jemy ze skórką.
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
Przygotowane warzywa włóż do garnka z rozgrzaną oliwą i duś na wolnym ogniu, mieszając, ok. 10 minut.
Dolej wody tak, aby przykryła warzywa. Gotuj, aż warzywa zmiękną. Zdejmij z ognia i zmiksuj zupę na krem.
Przypraw świeżo startym imbirem oraz mielonymi przyprawami. Wymieszaj.
Podawaj zupę posypaną pestkami dyni. Uwaga: Dynię można też upiec w piekarniku i dopiero potem gotować z innymi warzywami.Źródło: Olivia