Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szybki krem z dyni na ostro"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10060
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2692
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1834
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 693
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3928
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10060
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2692
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1834
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 693
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3928
Składniki
Dynię pokrój na kawałki i usuń z niej pestki. Jeśli nie jest to dynia hokkaido, obierz ją ze skórki. Dynię hokkaido jemy ze skórką.
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
Przygotowane warzywa włóż do garnka z rozgrzaną oliwą i duś na wolnym ogniu, mieszając, ok. 10 minut.
Dolej wody tak, aby przykryła warzywa. Gotuj, aż warzywa zmiękną. Zdejmij z ognia i zmiksuj zupę na krem.
Przypraw świeżo startym imbirem oraz mielonymi przyprawami. Wymieszaj.
Podawaj zupę posypaną pestkami dyni. Uwaga: Dynię można też upiec w piekarniku i dopiero potem gotować z innymi warzywami.Źródło: Olivia