Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szybkie flaczki"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5858
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9688
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 317
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5858
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9688
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 317
Składniki
Do garnka z grubym dnem lub dużego rondla włóż 3 łyżki masła, podgrzej. Kiedy tłuszcz się rozpuści, wsyp bułkę tartą. Chwilę smaż, aż bułeczka ładnie się przyrumieni. Wrzuć pokrojoną w wąskie słupki włoszczyznę (nie musisz jej wcześniej rozmrażać).
Warzywa przesmaż, a następnie podlej odrobiną wody. Dodaj listek laurowy. Duś całość na małym ogniu pod przykryciem około 10 min.
Po tym czasie dodaj do włoszczyzny flaki wraz z zalewą, w której się znajdowały oraz 2-3 szklanki wody. Gotuj razem około 20 minut.
Gotowe flaki dopraw do smaku przyprawą do zup w płynie, majerankiem, koncentratem pomidorowym, solą oraz pieprzem. Podawaj z pieczywem. Jeśli chcesz, by flaki były gęste i bardziej pożywne, możesz je zaprawić mąką lub dodać mięso, np. z rosołu.
czas ok. 30 min; porcja – 380 kcal, cena 2,20 złŹródło: Świat kobiety