Przepis wart wypróbowania: "Tagliatelle i włoskie warzywa"
Tagliatelle i włoskie warzywa
Składniki
- 1 opakowanie makaronu tagliatelle
- po pół małego bakłażana i cukinii
- cebula
- 20 dag pieczarek
- oliwa
- 2 pomidory
- 2-3 ząbki czosnku
- sól
- puszka szpa ragów
- pieprz
- pół pęczka świeżej bazylii
Składniki
- 1 opakowanie makaronu tagliatelle
- po pół małego bakłażana i cukinii
- cebula
- 20 dag pieczarek
- oliwa
- 2 pomidory
- 2-3 ząbki czosnku
- sól
- puszka szpa ragów
- pieprz
- pół pęczka świeżej bazylii

Etapy przygotowania
Makaron wrzuć na osolony wrzątek, ugotuj według przepisu. Odlej na sicie (nie przelewaj). Bakłażan i cukinię umyj, osusz, pokrój w półplasterki lub w kostkę, odrzucając pestki. Poszatkuj obraną cebulę, oczyszczone pieczarki, pomidory i czosnek.
Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oliwy. Wrzuć cebulę i czosnek, przesmaż. Dodaj cukinię, bakłażana oraz pieczarki. Smaż, mieszając, 10 minut. Wrzuć osączone pokrojone szparagi i pomidory. Duś razem kilka minut. Dodaj makaron. Dopraw solą i pieprzem, posyp bazylią.
porcje, czas ok. 35 min; porcja – 340 kcal, cena 4,30 zł.Źródło: Świat kobiety
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy

Wiosną jajka smakują najlepiej.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jajka
- Mięso
- Przyprawy
- Kolendra
- Jajka
- Dla zdrowia
Odsłon: 6207

Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
- Bez glutenu
- Wegetariańskie
- Ryż
- Warzywa
- Cukinia
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Oregano
- Zapiekanki
- Dla zdrowia
Odsłon: 3642
Ostatnio komentowane przepisy

Wiosną jajka smakują najlepiej.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jajka
- Mięso
- Przyprawy
- Kolendra
- Jajka
- Dla zdrowia
Odsłon: 6207

Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
- Bez glutenu
- Wegetariańskie
- Ryż
- Warzywa
- Cukinia
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Oregano
- Zapiekanki
- Dla zdrowia
Odsłon: 3642


Składniki
- 1 opakowanie makaronu tagliatelle
- po pół małego bakłażana i cukinii
- cebula
- 20 dag pieczarek
- oliwa
- 2 pomidory
- 2-3 ząbki czosnku
- sól
- puszka szpa ragów
- pieprz
- pół pęczka świeżej bazylii
Makaron wrzuć na osolony wrzątek, ugotuj według przepisu. Odlej na sicie (nie przelewaj). Bakłażan i cukinię umyj, osusz, pokrój w półplasterki lub w kostkę, odrzucając pestki. Poszatkuj obraną cebulę, oczyszczone pieczarki, pomidory i czosnek.
Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oliwy. Wrzuć cebulę i czosnek, przesmaż. Dodaj cukinię, bakłażana oraz pieczarki. Smaż, mieszając, 10 minut. Wrzuć osączone pokrojone szparagi i pomidory. Duś razem kilka minut. Dodaj makaron. Dopraw solą i pieprzem, posyp bazylią.
porcje, czas ok. 35 min; porcja – 340 kcal, cena 4,30 zł.Źródło: Świat kobiety