Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tagliatelle i włoskie warzywa"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 160
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15539
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 167
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 160
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15539
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 167
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Makaron wrzuć na osolony wrzątek, ugotuj według przepisu. Odlej na sicie (nie przelewaj). Bakłażan i cukinię umyj, osusz, pokrój w półplasterki lub w kostkę, odrzucając pestki. Poszatkuj obraną cebulę, oczyszczone pieczarki, pomidory i czosnek.
Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oliwy. Wrzuć cebulę i czosnek, przesmaż. Dodaj cukinię, bakłażana oraz pieczarki. Smaż, mieszając, 10 minut. Wrzuć osączone pokrojone szparagi i pomidory. Duś razem kilka minut. Dodaj makaron. Dopraw solą i pieprzem, posyp bazylią.
porcje, czas ok. 35 min; porcja – 340 kcal, cena 4,30 zł.Źródło: Świat kobiety