Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie, smaczne i proste
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17615
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1761
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15241
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4787
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8986
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17615
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1761
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15241
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4787
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8986
Składniki
gotujemy makaron al dente, z odrobina soli
kurczka kroimy w kostke, przyprawiamy solą, pieprzem ziołowym, papryką w proszku i bazylią smarzymy na oliwie z oliwek
po kilku minutach zalewamy kurczka smietana, po 5 minutach dodajemy starty ser i posiekany czosnek. przyprawiamy pieprzem i solą do smaku, podajemy makaron na talerzu z gniazdem do którego nakladamy sos
W przypadku gdy nam sie trafi dziwna śmietana, tzn ktora nie sciagnie nam sosu do odpowiednio gestego. Dajemy 50 ml wody z mąka co powinno zalatwic sprawe:)
Przepis mozna modyfikowac :dodając np brokuł, kurki, pieczarki, łososia. Sos smietanowo serowy to baza, reszta zalezy od was.
brukuł podzielony na rózyczki, gotujemy 5 min przed dodaniem do sosu. pieczarki i kurki zasmarzamy najpierw z cebulka. A łosos wedzony kroimy w kostke i dodajemy razem z serem:) pozdrawiam smacznego