Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, sycące, niskokaloryczne
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3027
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 180
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 913
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 623
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3027
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 180
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 913
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 623
Składniki
jajko, otręby, mleko, sól, proszek do p., miksujemy,
następnie odstawiamy na bok żeby otręby spęczniały
przekładamy ciasto do wyłożonego papierem małego naczynia żaroodpornego, tak żeby ciasto nie prześwitywało
wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 10 minut (ostatnie 5 minut na termoobiegu)
w tym czasie gotujemy brukselkę w osolonej wodzie (ważne żeby się nam nie rozgotowała), studzimy
na upieczone ciasto wykładamy przekrojone na pół brukselki
mozzarelle kroimy w bardzo drobną kostkę i miksujemy razem z jajkiem i solą na najwyższych obrotach przez około minutę
wylewamy masę na brukselkę
ponownie wkładamy do piekarnika na około 15 minut (ostatnie 5 minut z termoobiegiem)