Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, sycące, niskokaloryczne
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 599
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12123
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13501
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2752
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 599
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12123
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13501
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2752
Składniki
jajko, otręby, mleko, sól, proszek do p., miksujemy,
następnie odstawiamy na bok żeby otręby spęczniały
przekładamy ciasto do wyłożonego papierem małego naczynia żaroodpornego, tak żeby ciasto nie prześwitywało
wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 10 minut (ostatnie 5 minut na termoobiegu)
w tym czasie gotujemy brukselkę w osolonej wodzie (ważne żeby się nam nie rozgotowała), studzimy
na upieczone ciasto wykładamy przekrojone na pół brukselki
mozzarelle kroimy w bardzo drobną kostkę i miksujemy razem z jajkiem i solą na najwyższych obrotach przez około minutę
wylewamy masę na brukselkę
ponownie wkładamy do piekarnika na około 15 minut (ostatnie 5 minut z termoobiegiem)