Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, sycące, niskokaloryczne
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2995
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422110
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2228
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2995
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422110
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2228
Składniki
jajko, otręby, mleko, sól, proszek do p., miksujemy,
następnie odstawiamy na bok żeby otręby spęczniały
przekładamy ciasto do wyłożonego papierem małego naczynia żaroodpornego, tak żeby ciasto nie prześwitywało
wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 10 minut (ostatnie 5 minut na termoobiegu)
w tym czasie gotujemy brukselkę w osolonej wodzie (ważne żeby się nam nie rozgotowała), studzimy
na upieczone ciasto wykładamy przekrojone na pół brukselki
mozzarelle kroimy w bardzo drobną kostkę i miksujemy razem z jajkiem i solą na najwyższych obrotach przez około minutę
wylewamy masę na brukselkę
ponownie wkładamy do piekarnika na około 15 minut (ostatnie 5 minut z termoobiegiem)