Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój absolutny hit! Pyszna, zdrowa, sycąca. Ma w sobie wszystkie smaki, które lubię, a dodatkowo ciasto nie ma w sobie grama masła, co zdecydowanie zmniejsza jej kaloryczność. Idealna na leniwy weekendowy obiad. Zdecydowanie polecam!
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 98
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 1003
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 46
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 98
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 1003
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 46
Składniki
Spód: Mąkę, 150 gram sera, 1 jajko, olej, sól, tymianek i proszek do pieczenia dokładnie ze sobą łączymy. Zagniatamy ciasto, formujemy kulę i chowamy do lodówki.
Farsz: Na patelni podsmażamy szpinak (świeży, aby zwiędły liście, a mrożony aż do całkowitego rozmrożenia). W razie konieczności podlewamy wodą. W kostkę kroimy pomidora i cebulę. Dodajemy do szpinaku. Przez praskę przepuszczamy czosnek, razem z nim dodajemy też sól, pieprz do smaku. Podsmażamy aż do całkowitego odparowania wody. W oddzielnym naczyniu łączymy ze sobą pozostałe sery i jajka. Doprawiamy pieprzem. Gdy szpinak lekko przestygnie, łączymy ze sobą składniki. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni.
W formie na tartę rozkładamy papier do pieczenia. Wyjmujemy ciasto z lodówki i rozprowadzamy je w formie za pomocą dłoni. Brzegi formujemy wyższe. Na ciasto nakładamy farsz.
Pieczemy 40 minut w temperaturze 180 stopni. Wyciągamy i czekamy chwilę przed krojeniem. Smacznego!