Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój absolutny hit! Pyszna, zdrowa, sycąca. Ma w sobie wszystkie smaki, które lubię, a dodatkowo ciasto nie ma w sobie grama masła, co zdecydowanie zmniejsza jej kaloryczność. Idealna na leniwy weekendowy obiad. Zdecydowanie polecam!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231937
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5043
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231937
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5043
Składniki
Spód: Mąkę, 150 gram sera, 1 jajko, olej, sól, tymianek i proszek do pieczenia dokładnie ze sobą łączymy. Zagniatamy ciasto, formujemy kulę i chowamy do lodówki.
Farsz: Na patelni podsmażamy szpinak (świeży, aby zwiędły liście, a mrożony aż do całkowitego rozmrożenia). W razie konieczności podlewamy wodą. W kostkę kroimy pomidora i cebulę. Dodajemy do szpinaku. Przez praskę przepuszczamy czosnek, razem z nim dodajemy też sól, pieprz do smaku. Podsmażamy aż do całkowitego odparowania wody. W oddzielnym naczyniu łączymy ze sobą pozostałe sery i jajka. Doprawiamy pieprzem. Gdy szpinak lekko przestygnie, łączymy ze sobą składniki. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni.
W formie na tartę rozkładamy papier do pieczenia. Wyjmujemy ciasto z lodówki i rozprowadzamy je w formie za pomocą dłoni. Brzegi formujemy wyższe. Na ciasto nakładamy farsz.
Pieczemy 40 minut w temperaturze 180 stopni. Wyciągamy i czekamy chwilę przed krojeniem. Smacznego!