Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta z kozim serem"
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 751
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424910
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10683
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336957
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 751
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424910
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10683
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336957
Składniki
porcji, czas ok. 60 min; porcja – 310 kcal, cena 1,90 zł.
Mąkę posiekaj z zimnym masłem i 7 łyżkami lodowatej wody. Dodaj sporą szczyptę soli i cukru, szybko zagnieć kruche ciasto. Schłodź je w lodówce, a potem wylep formę na tartę. Spód przykryj pergaminem, obciąż suchym grochem. Piecz 10-12 min w temperaturze 190 st.
Por oczyść, drobno posiekaj. Ułóż na sicie, przelej wrzątkiem. Pozostaw do osączenia. Ser rozdrobnij. Śmietankę wymieszaj z jajkiem i żółtkiem, dopraw solą, pieprzem oraz tymiankiem. Opłucz i drobno posiekaj liście natki.
Na spód wyłóż krążki pora z natką i ser kozi (usuń pergamin). Farsz zalej masą jajeczno-śmietanową. Formę ponownie wstaw do piekarnika. Piecz tartę ok. 30 min w 180 st.Źródło: Świat kobiety