Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta z kozim serem"
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 54
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 147
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 175
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 394
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 54
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 147
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 175
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 394
Składniki
porcji, czas ok. 60 min; porcja – 310 kcal, cena 1,90 zł.
Mąkę posiekaj z zimnym masłem i 7 łyżkami lodowatej wody. Dodaj sporą szczyptę soli i cukru, szybko zagnieć kruche ciasto. Schłodź je w lodówce, a potem wylep formę na tartę. Spód przykryj pergaminem, obciąż suchym grochem. Piecz 10-12 min w temperaturze 190 st.
Por oczyść, drobno posiekaj. Ułóż na sicie, przelej wrzątkiem. Pozostaw do osączenia. Ser rozdrobnij. Śmietankę wymieszaj z jajkiem i żółtkiem, dopraw solą, pieprzem oraz tymiankiem. Opłucz i drobno posiekaj liście natki.
Na spód wyłóż krążki pora z natką i ser kozi (usuń pergamin). Farsz zalej masą jajeczno-śmietanową. Formę ponownie wstaw do piekarnika. Piecz tartę ok. 30 min w 180 st.Źródło: Świat kobiety