Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tartaletki na cieście filo, z mięsem i fioletową cebulką"
Oryginalne połączenie w popularnych drożdżówkach czyni je prawie wyjątkowymi ;)
Odsłon: 837
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 337
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 337
Składniki
60 minut • 8 porcji • 257 kcal/porcja • 4 zł/porcja
Obierz cebulę, pomidory sparz, zdejmij skórkę. Pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć cebulę, podsmaż, aż się zrobi złocista. Dodaj mięso, przyprawy, pokrojone oliwki. Podsmażaj chwilę, dodaj pokrojone pomidory. Dokładnie wymieszaj i duś jeszcze chwilę.
Wyjmij ciasto i wykrój 8 kółek o średnicy ok. 10 cm. Od razu układaj je w foremkach do tartaletek.
Wymieszaj jogurt z jajkami, dopraw solą i pieprzem. Wykładaj masę na spód ciasta. Na wierzch wyłóż mięso z pomidorami.
Rozgrzej piekarnik do temperatury 190 st. C. Wstaw tartaletki. Zapiekaj ok. 30 minut. Na patelni podpraż orzechy. Po wyjęciu do każdej tartaletki dodaj orzechy i plasterek świeżej fioletowej cebuli. Po wierzchu posyp świeżymi ziołami.Źródło: Olivia
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlety z wędzonej ryby. Zapomniany przepis.
Dania główne
Tarta wielkanocna
Dania główne
Rolada serowa
Dania główne
Królik w sosie winno chrzanowym
Kotlety z wędzonej ryby. Zapomniany przepis.
Witajcie . W tym krótkim materiale chciałbym wam zaprezentować zapomniany spo...
Odsłon: 70
Tarta wielkanocna
Wielkanoc to czas pasztetów, pieczeni, wędlin…Zastanawiasz się, jak urozmaici...
Odsłon: 1936