Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tartaletki na cieście filo, z mięsem i fioletową cebulką"
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336682
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3982
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423109
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2582
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336682
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3982
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423109
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2582
Składniki
60 minut • 8 porcji • 257 kcal/porcja • 4 zł/porcja
Obierz cebulę, pomidory sparz, zdejmij skórkę. Pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć cebulę, podsmaż, aż się zrobi złocista. Dodaj mięso, przyprawy, pokrojone oliwki. Podsmażaj chwilę, dodaj pokrojone pomidory. Dokładnie wymieszaj i duś jeszcze chwilę.
Wyjmij ciasto i wykrój 8 kółek o średnicy ok. 10 cm. Od razu układaj je w foremkach do tartaletek.
Wymieszaj jogurt z jajkami, dopraw solą i pieprzem. Wykładaj masę na spód ciasta. Na wierzch wyłóż mięso z pomidorami.
Rozgrzej piekarnik do temperatury 190 st. C. Wstaw tartaletki. Zapiekaj ok. 30 minut. Na patelni podpraż orzechy. Po wyjęciu do każdej tartaletki dodaj orzechy i plasterek świeżej fioletowej cebuli. Po wierzchu posyp świeżymi ziołami.Źródło: Olivia