Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tartaletki na cieście filo, z mięsem i fioletową cebulką"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10056
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2689
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1828
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 689
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3925
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10056
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2689
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1828
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 689
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3925
Składniki
60 minut • 8 porcji • 257 kcal/porcja • 4 zł/porcja
Obierz cebulę, pomidory sparz, zdejmij skórkę. Pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć cebulę, podsmaż, aż się zrobi złocista. Dodaj mięso, przyprawy, pokrojone oliwki. Podsmażaj chwilę, dodaj pokrojone pomidory. Dokładnie wymieszaj i duś jeszcze chwilę.
Wyjmij ciasto i wykrój 8 kółek o średnicy ok. 10 cm. Od razu układaj je w foremkach do tartaletek.
Wymieszaj jogurt z jajkami, dopraw solą i pieprzem. Wykładaj masę na spód ciasta. Na wierzch wyłóż mięso z pomidorami.
Rozgrzej piekarnik do temperatury 190 st. C. Wstaw tartaletki. Zapiekaj ok. 30 minut. Na patelni podpraż orzechy. Po wyjęciu do każdej tartaletki dodaj orzechy i plasterek świeżej fioletowej cebuli. Po wierzchu posyp świeżymi ziołami.Źródło: Olivia