Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torcik makaronowy z marchewką"
Klopsiki z cukinii i ciecierzycy tylko pozornie są skomplikowanym daniem. Tak...
Odsłon: 54
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 93
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 1496
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 418
Klopsiki z cukinii i ciecierzycy tylko pozornie są skomplikowanym daniem. Tak...
Odsłon: 54
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 93
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 1496
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 418
Składniki
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Kalafior podziel na różyczki, umyj, gotuj 10 minut w osolonej wodzie. Włoszczyznę z rosołu drobno pokrój, surową wcześniej ugotuj. Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Śmietanę, ser, jajka, posiekaną natkę, sól i pieprz wymieszaj.
Formę wysmaruj masłem, obsyp bułką tartą. Makaron wymieszaj z kalafiorem, warzywami i sosem śmietanowym. Całość ponownie dopraw do smaku solą i pieprzem. Przełóż do wysmarowanej formy, piecz w temperaturze 200°C przez 30 minut. Podawaj z surówką.
Czas około godziny.Źródło: Dobry Tydzień