Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torcik makaronowy z marchewką"
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 4455
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154680
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1012
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 419
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 4455
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154680
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1012
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 419
Składniki
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Kalafior podziel na różyczki, umyj, gotuj 10 minut w osolonej wodzie. Włoszczyznę z rosołu drobno pokrój, surową wcześniej ugotuj. Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Śmietanę, ser, jajka, posiekaną natkę, sól i pieprz wymieszaj.
Formę wysmaruj masłem, obsyp bułką tartą. Makaron wymieszaj z kalafiorem, warzywami i sosem śmietanowym. Całość ponownie dopraw do smaku solą i pieprzem. Przełóż do wysmarowanej formy, piecz w temperaturze 200°C przez 30 minut. Podawaj z surówką.
Czas około godziny.Źródło: Dobry Tydzień