Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik naleśnikowy z tuńczykiem"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10323
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5950
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5300
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12767
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4532
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10323
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5950
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5300
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12767
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4532
Składniki
Mąkę przesiej z solą. Dodaj mleko, roztrzepane jajka i roztopione masło. Dokładnie miksuj przez minimum 2 minuty. Ciasto ma być lekko gęste i bez grudek! Odstaw na 30 minut. Na rozgrzaną patelnię wlej odrobinę oleju i usmaż ok. 10 cienkich naleśników.
Tuńczyka odcedź. Sałatę porwij na kawałeczki. Zielone oliwki posiekaj. Majonez wymieszaj z jogurtem. Tuńczyka połącz z oliwkami i 1 łyżką wymieszanego majonezu. Naleśniki przekładaj warstwami tuńczyka i sałaty. Gotowy tort posmaruj majonezem. Udekoruj talarkami marchewki, oliwek i plasterkami jajka. Schłodź przed podaniem.Źródło: Naj