Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik naleśnikowy z tuńczykiem"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3820
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414638
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2360
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3820
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414638
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2360
Składniki
Mąkę przesiej z solą. Dodaj mleko, roztrzepane jajka i roztopione masło. Dokładnie miksuj przez minimum 2 minuty. Ciasto ma być lekko gęste i bez grudek! Odstaw na 30 minut. Na rozgrzaną patelnię wlej odrobinę oleju i usmaż ok. 10 cienkich naleśników.
Tuńczyka odcedź. Sałatę porwij na kawałeczki. Zielone oliwki posiekaj. Majonez wymieszaj z jogurtem. Tuńczyka połącz z oliwkami i 1 łyżką wymieszanego majonezu. Naleśniki przekładaj warstwami tuńczyka i sałaty. Gotowy tort posmaruj majonezem. Udekoruj talarkami marchewki, oliwek i plasterkami jajka. Schłodź przed podaniem.Źródło: Naj