Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik naleśnikowy z tuńczykiem"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10411
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1166
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11579
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 588
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10411
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1166
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11579
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 588
Składniki
Mąkę przesiej z solą. Dodaj mleko, roztrzepane jajka i roztopione masło. Dokładnie miksuj przez minimum 2 minuty. Ciasto ma być lekko gęste i bez grudek! Odstaw na 30 minut. Na rozgrzaną patelnię wlej odrobinę oleju i usmaż ok. 10 cienkich naleśników.
Tuńczyka odcedź. Sałatę porwij na kawałeczki. Zielone oliwki posiekaj. Majonez wymieszaj z jogurtem. Tuńczyka połącz z oliwkami i 1 łyżką wymieszanego majonezu. Naleśniki przekładaj warstwami tuńczyka i sałaty. Gotowy tort posmaruj majonezem. Udekoruj talarkami marchewki, oliwek i plasterkami jajka. Schłodź przed podaniem.Źródło: Naj