Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tosty gruzińskie"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 858
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5858
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9688
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 317
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 858
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5858
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9688
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 317
Składniki
Plastry bakłażana posyp obficie solą i odstaw na kilkanaście minut, aby puściły sok. Następnie opłucz, osusz bakłażana papierowym ręcznikiem i każdy plaster natrzyj drobno posiekanym czosnkiem. Na teflonowej patelni rozgrzej oliwę i na niewielkim ogniu podsmaż plastry bakłażana, tak aby ładnie zarumieniły się z obu stron.
Usmażone połóż na papierowym ręczniku, który wchłonie nadmiar tłuszczu. Na każdym toście połóż po 3 plasterki bakłażana. Całość dodatkowo posyp drobno posiekanym czosnkiem i świeżo zmielonym pieprzem. Przygotowane tosty włóż do piekarnika i zapiekaj w temp. 180 °C przez 3 minuty. Przed podaniem posyp kolendrą.Źródło: Na żywo