Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tosty gruzińskie"
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1856
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14583
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19644
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1856
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14583
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19644
Składniki
Plastry bakłażana posyp obficie solą i odstaw na kilkanaście minut, aby puściły sok. Następnie opłucz, osusz bakłażana papierowym ręcznikiem i każdy plaster natrzyj drobno posiekanym czosnkiem. Na teflonowej patelni rozgrzej oliwę i na niewielkim ogniu podsmaż plastry bakłażana, tak aby ładnie zarumieniły się z obu stron.
Usmażone połóż na papierowym ręczniku, który wchłonie nadmiar tłuszczu. Na każdym toście połóż po 3 plasterki bakłażana. Całość dodatkowo posyp drobno posiekanym czosnkiem i świeżo zmielonym pieprzem. Przygotowane tosty włóż do piekarnika i zapiekaj w temp. 180 °C przez 3 minuty. Przed podaniem posyp kolendrą.Źródło: Na żywo