Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tosty gruzińskie"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8358
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1217
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4607
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 651
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8358
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1217
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4607
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 651
Składniki
Plastry bakłażana posyp obficie solą i odstaw na kilkanaście minut, aby puściły sok. Następnie opłucz, osusz bakłażana papierowym ręcznikiem i każdy plaster natrzyj drobno posiekanym czosnkiem. Na teflonowej patelni rozgrzej oliwę i na niewielkim ogniu podsmaż plastry bakłażana, tak aby ładnie zarumieniły się z obu stron.
Usmażone połóż na papierowym ręczniku, który wchłonie nadmiar tłuszczu. Na każdym toście połóż po 3 plasterki bakłażana. Całość dodatkowo posyp drobno posiekanym czosnkiem i świeżo zmielonym pieprzem. Przygotowane tosty włóż do piekarnika i zapiekaj w temp. 180 °C przez 3 minuty. Przed podaniem posyp kolendrą.Źródło: Na żywo