Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tosty gruzińskie"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2282
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1294
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 273
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2282
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1294
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 273
Składniki
Plastry bakłażana posyp obficie solą i odstaw na kilkanaście minut, aby puściły sok. Następnie opłucz, osusz bakłażana papierowym ręcznikiem i każdy plaster natrzyj drobno posiekanym czosnkiem. Na teflonowej patelni rozgrzej oliwę i na niewielkim ogniu podsmaż plastry bakłażana, tak aby ładnie zarumieniły się z obu stron.
Usmażone połóż na papierowym ręczniku, który wchłonie nadmiar tłuszczu. Na każdym toście połóż po 3 plasterki bakłażana. Całość dodatkowo posyp drobno posiekanym czosnkiem i świeżo zmielonym pieprzem. Przygotowane tosty włóż do piekarnika i zapiekaj w temp. 180 °C przez 3 minuty. Przed podaniem posyp kolendrą.Źródło: Na żywo