Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Udka z fetą i marchewką"
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1062
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5620
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8740
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18065
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1062
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5620
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8740
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18065
Składniki
Posiekaj drobniutko koperek. Dodaj zmiażdżone 4 ząbki czosnku oraz fetę. Rozgnieć widelcem, aby powstała gładka masa.
Udka umyj, osusz. Natnij je w dwóch miejscach (z wierzchu oraz przy pałkach). W otwory wciśnij farsz, zepnij udka. Posyp szczyptą wegety oraz papryki.
Włóż mięso do rękawa piekarniczego. Dodaj pokrojoną marchewkę oraz pozostałe ząbki czosnku. Zawiąż, piecz ok. 40 minut w temp. 180°C. Przed końcem pieczenia, przetnij rękaw.
Porcje 4, 60 min, Cena 1,60 zł, Kalorie 340 kcalŹródło: Bella Relaks