Do góry

Dania główne Przepis na:

Udka z fetą i marchewką

Udka z fetą i marchewką

Autor:

Przepisów i artykułów: 450 Ocena: 3819

Dodano:

Odsłon: 2

Przepis wart wypróbowania: "Udka z fetą i marchewką"

Składniki

  • 4 duże udka z kurczaka
  • 8 ząbków czosnku
  • 3/4 kostki sera feta
  • pęczek koperku
  • 4 łyżki wegety podobnej przyprawy
  • marchewka
  • łyżeczka ostrej mielonej papryki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Udka z fetą i marchewką

Przygotowanie

  1. Posiekaj drobniutko koperek. Dodaj zmiażdżone 4 ząbki czosnku oraz fetę. Rozgnieć widelcem, aby powstała gładka masa.

  2. Udka umyj, osusz. Natnij je w dwóch miejscach (z wierzchu oraz przy pałkach). W otwory wciśnij farsz, zepnij udka. Posyp szczyptą wegety oraz papryki.

  3. Włóż mięso do rękawa piekarniczego. Dodaj pokrojoną marchewkę oraz pozostałe ząbki czosnku. Zawiąż, piecz ok. 40 minut w temp. 180°C. Przed końcem pieczenia, przetnij rękaw.

  4. Porcje 4, 60 min, Cena 1,60 zł, Kalorie 340 kcal

    Źródło: Bella Relaks

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń