Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Udka z salami"
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336552
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3247
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422320
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2318
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336552
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3247
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422320
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2318
Składniki
<strong> Przepis przysłała Agata Skiba z Łabędziowa koło Kielc</strong>
Udka umyj, osusz, oddziel podudzia od pałek. Natrzyj ze wszystkich stron solą morską i pieprzem. Ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Salami pokrój w drobną kostkę, wymieszaj z serem. Ostrożnie unieś skórę na mięsie, wetknij ser z salami, skórkę dociśnij. Ułóż w naczyniu żaroodpornym. Posyp przyprawą gruboziarnistą do mięsa i ziołami włoskimi.
Czosnek i cebule obierz. Cebule pokrój w piórka, czosnek na plasterki. Posyp udka i pałki, dodaj liście laurowe. Naczynie przykryj folią aluminiową. Piecz około 55 minut w temp 180°C. 10 minut przed końcem pieczenia zdejmij folię, aby mięso się zrumieniło. Podawaj z pieczonymi w ziołach ziemniaczkami.
czas przygotowania: 70 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 2,90 złŹródło: Chwila dla Ciebie