Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i pięknie prezentujące się danie
Polędwiczkę myje i obcinam z wszystkich błonek, następnie od grubszej strony pozostawiam 5 centymetrów i od tego miejsca nacinam na całej długości w dzieląc mięso na trzy paski. Przyprawy wsypuje do moździerza i dokładnie uciera. Przygotowaną mieszanką nacieram mięso. Na każdy z pasków mięsa układam plastry boczku i splatam w warkocz. Końce dodatkowo owijam plastrami boczku, aby dodatkowo umocnić splot.
Do blachy wyłożonej papierem do pieczenia przekładam delikatnie warkocz. Wierzch mięsa smaruję oliwą z oliwek i zawijam papierem.
Mięso wkładam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekę przez godzinę.
Świetnie smakuje z pieczonymi ziemniakami i sałatą rzymską.
SMACZNEGO !!!
Przepis dnia
Polędwiczki wieprzowe pieczone (a właściwie duszone) - podane z sosem chrzan...
Odsłon: 120314
Szybkie to danie w miarę, bo wieprzowa polędwiczka jest miękka. I koniecznie...
Odsłon: 3613
Zrobienie smacznych i miękkich polędwiczek wydaje się być trudnym zadaniem. B...
Odsłon: 1734
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 76
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 425
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 336
Zapiekane pieczarki z kurczakiem to niezwykle smaczne i sycące danie, które m...
Odsłon: 341
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 76
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 425
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 336
Zapiekane pieczarki z kurczakiem to niezwykle smaczne i sycące danie, które m...
Odsłon: 341
Składniki
Polędwiczkę myje i obcinam z wszystkich błonek, następnie od grubszej strony pozostawiam 5 centymetrów i od tego miejsca nacinam na całej długości w dzieląc mięso na trzy paski. Przyprawy wsypuje do moździerza i dokładnie uciera. Przygotowaną mieszanką nacieram mięso. Na każdy z pasków mięsa układam plastry boczku i splatam w warkocz. Końce dodatkowo owijam plastrami boczku, aby dodatkowo umocnić splot.
Do blachy wyłożonej papierem do pieczenia przekładam delikatnie warkocz. Wierzch mięsa smaruję oliwą z oliwek i zawijam papierem. Mięso wkładam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekę przez godzinę. Świetnie smakuje z pieczonymi ziemniakami i sałatą rzymską.
SMACZNEGO !!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Makaron z krewetkami i szpinakiem
Dania główne
Kurczak Magdy Gessler
Dania główne
Ciasto na pizzę jak z Pizza Hut
Dania główne
Pierogi ze szpinakiem i serem feta
Makaron z krewetkami i szpinakiem
Makaron tagliatelle w kremowym sosie śmietanowym z krewetkami i szpinakiem je...
Odsłon: 6
Kurczak Magdy Gessler
Drób jest najczęściej wykorzystywanym mięsem w naszych kuchniach. Dlatego też...
Odsłon: 50