Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 162
Dodano: 20.11.2016
Odsłon: 3786
1-2 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Polędwiczkę myje i obcinam z wszystkich błonek, następnie od grubszej strony pozostawiam 5 centymetrów i od tego miejsca nacinam na całej długości w dzieląc mięso na trzy paski. Przyprawy wsypuje do moździerza i dokładnie uciera. Przygotowaną mieszanką nacieram mięso. Na każdy z pasków mięsa układam plastry boczku i splatam w warkocz. Końce dodatkowo owijam plastrami boczku, aby dodatkowo umocnić splot.
Do blachy wyłożonej papierem do pieczenia przekładam delikatnie warkocz. Wierzch mięsa smaruję oliwą z oliwek i zawijam papierem.
Mięso wkładam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekę przez godzinę.
Świetnie smakuje z pieczonymi ziemniakami i sałatą rzymską.
SMACZNEGO !!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)