Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i pięknie prezentujące się danie
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30983
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3666
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5127
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30983
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3666
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5127
Składniki
Polędwiczkę myje i obcinam z wszystkich błonek, następnie od grubszej strony pozostawiam 5 centymetrów i od tego miejsca nacinam na całej długości w dzieląc mięso na trzy paski. Przyprawy wsypuje do moździerza i dokładnie uciera. Przygotowaną mieszanką nacieram mięso. Na każdy z pasków mięsa układam plastry boczku i splatam w warkocz. Końce dodatkowo owijam plastrami boczku, aby dodatkowo umocnić splot.
Do blachy wyłożonej papierem do pieczenia przekładam delikatnie warkocz. Wierzch mięsa smaruję oliwą z oliwek i zawijam papierem. Mięso wkładam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekę przez godzinę. Świetnie smakuje z pieczonymi ziemniakami i sałatą rzymską.
SMACZNEGO !!!