Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i pięknie prezentujące się danie
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3138
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 1845
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 487
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 50
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3138
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 1845
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 487
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 50
Składniki
Polędwiczkę myje i obcinam z wszystkich błonek, następnie od grubszej strony pozostawiam 5 centymetrów i od tego miejsca nacinam na całej długości w dzieląc mięso na trzy paski. Przyprawy wsypuje do moździerza i dokładnie uciera. Przygotowaną mieszanką nacieram mięso. Na każdy z pasków mięsa układam plastry boczku i splatam w warkocz. Końce dodatkowo owijam plastrami boczku, aby dodatkowo umocnić splot.
Do blachy wyłożonej papierem do pieczenia przekładam delikatnie warkocz. Wierzch mięsa smaruję oliwą z oliwek i zawijam papierem. Mięso wkładam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekę przez godzinę. Świetnie smakuje z pieczonymi ziemniakami i sałatą rzymską.
SMACZNEGO !!!