Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i pięknie prezentujące się danie
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35979
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1303
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1791
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35979
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1303
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1791
        
        
                Składniki
Polędwiczkę myje i obcinam z wszystkich błonek, następnie od grubszej strony pozostawiam 5 centymetrów i od tego miejsca nacinam na całej długości w dzieląc mięso na trzy paski. Przyprawy wsypuje do moździerza i dokładnie uciera. Przygotowaną mieszanką nacieram mięso. Na każdy z pasków mięsa układam plastry boczku i splatam w warkocz. Końce dodatkowo owijam plastrami boczku, aby dodatkowo umocnić splot.
Do blachy wyłożonej papierem do pieczenia przekładam delikatnie warkocz. Wierzch mięsa smaruję oliwą z oliwek i zawijam papierem. Mięso wkładam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekę przez godzinę. Świetnie smakuje z pieczonymi ziemniakami i sałatą rzymską.
SMACZNEGO !!!