Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wiejski gulasz z soczewicą"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3693
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2005
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5385
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5456
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3693
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2005
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5385
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5456
Składniki
Marchewki obierz, opłucz, pokrój w kosteczkę. Seler oczyść, odetnij liście, trochę zostaw do posypania gulaszu. Łodygi selera potnij na kawałki.
Pieczarki oczyść, ew. szybko opłucz pod bieżącą wodą, wytrzyj do sucha. Grzyby pokrój w grubą kostkę. (Aby nie ściemniały, możesz je lekko skropić sokiem z cytryny). Kiełbaski pokrój w plasterki.
Cebulę oraz czosnek obierz, drobno posiekaj. W garnku rozgrzej olej. Zeszklij na nim cebulę i czosnek. Dołóż marchewkę, seler i pieczarki. Smaż razem 10 minut. Potem dołóż kiełbasę. Smaż dalej, aż wędlina ładnie się zrumieni.
Wsyp suszone zioła i słodką paprykę. Podlej bulionem. Gulasz przypraw solą oraz pieprzem. Duś pod przykryciem 20-25 minut, aż soczewica będzie miękka.
Pod koniec duszenia do gulaszu dodaj koncentrat pomidorowy. Przypraw danie do smaku solą oraz pieprzem. Posyp posiekanymi listkami selera.Źródło: Naj