Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wołowina z parmezanem"
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 941
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3939
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 19002
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 941
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3939
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 19002
Składniki
Mięso umyj, osusz, oczyść z błon. Z wina, octu, 2 łyżek oleju i pieprzu przygotuj marynatę. Dokładnie pokryj nią mięso, odstaw do lodówki na godzinę. Pistacje drobno zmiksuj blenderem, parmezan zetrzyj, wymieszaj.
Na patelni mocno rozgrzej pozostały olej, podsmaż mięso z każdej ze stron. Przełóż do naczynia żaroodpornego. Oblej mięso marynatą, posyp je parmezanem z pistacjami. Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C, przez 45 minut.
Pieczeń podawaj od razu z warzywami gotowanymi na parze lub na zimno. Możesz ją też serwować na zimno.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień