Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wołowina z parmezanem"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8486
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1238
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10173
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4631
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 688
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8486
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1238
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10173
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4631
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 688
Składniki
Mięso umyj, osusz, oczyść z błon. Z wina, octu, 2 łyżek oleju i pieprzu przygotuj marynatę. Dokładnie pokryj nią mięso, odstaw do lodówki na godzinę. Pistacje drobno zmiksuj blenderem, parmezan zetrzyj, wymieszaj.
Na patelni mocno rozgrzej pozostały olej, podsmaż mięso z każdej ze stron. Przełóż do naczynia żaroodpornego. Oblej mięso marynatą, posyp je parmezanem z pistacjami. Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C, przez 45 minut.
Pieczeń podawaj od razu z warzywami gotowanymi na parze lub na zimno. Możesz ją też serwować na zimno.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień