Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wołowina z parmezanem"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118079
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8407
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3117
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2134
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1542
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118079
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8407
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3117
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2134
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1542
Składniki
Mięso umyj, osusz, oczyść z błon. Z wina, octu, 2 łyżek oleju i pieprzu przygotuj marynatę. Dokładnie pokryj nią mięso, odstaw do lodówki na godzinę. Pistacje drobno zmiksuj blenderem, parmezan zetrzyj, wymieszaj.
Na patelni mocno rozgrzej pozostały olej, podsmaż mięso z każdej ze stron. Przełóż do naczynia żaroodpornego. Oblej mięso marynatą, posyp je parmezanem z pistacjami. Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C, przez 45 minut.
Pieczeń podawaj od razu z warzywami gotowanymi na parze lub na zimno. Możesz ją też serwować na zimno.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień