Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 558
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 558
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
wstawiam osoloną wodę na makaron gdy wrze wrzucam go i gotuję tak by był jędrny
siekam drobno cebulkę
podgrzewam masełko na patelni
wrzucam cebulkę
kroję boczek w kostkę nie zbyt drobno by nie powstały skwarki:) i wrzucam go na drugą rozgrzaną patelnię trochę go przysmazam bez tłuszczu po czym dolewam odrobinę oliwy
w międzyczasie, kiedy już cebulka zmięknie wrzucam do niej szpinak całe opakowanie ,do tego posiekany czosnek i troszeczkę soli i pieprzu
nie mieszać składników z obydwu patelni ponieważ może szpinak potem byc gorzki ważne by nakładać najpierw boczek na makaron i na końcu szpinak "porcjami" odmierzonymi łyżką np. można stworzyć wersję wegetariańska zamiast boczku przygotować pieczarki :) LUB POSYPAĆ SZPINAK-bez soli- KOSTKAMI FETY :)
SMACZNEGO :)