Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 254
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 135
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 46
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 47
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 254
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 135
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 46
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 47
Składniki
wstawiam osoloną wodę na makaron gdy wrze wrzucam go i gotuję tak by był jędrny
siekam drobno cebulkę
podgrzewam masełko na patelni
wrzucam cebulkę
kroję boczek w kostkę nie zbyt drobno by nie powstały skwarki:) i wrzucam go na drugą rozgrzaną patelnię trochę go przysmazam bez tłuszczu po czym dolewam odrobinę oliwy
w międzyczasie, kiedy już cebulka zmięknie wrzucam do niej szpinak całe opakowanie ,do tego posiekany czosnek i troszeczkę soli i pieprzu
nie mieszać składników z obydwu patelni ponieważ może szpinak potem byc gorzki ważne by nakładać najpierw boczek na makaron i na końcu szpinak "porcjami" odmierzonymi łyżką np. można stworzyć wersję wegetariańska zamiast boczku przygotować pieczarki :) LUB POSYPAĆ SZPINAK-bez soli- KOSTKAMI FETY :)
SMACZNEGO :)