Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sumie nie za dużo roboty a jaki efekt!!!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 287
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1392
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4318
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 287
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1392
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4318
Składniki
Mięsko kroimy w plastry grubości 1 cm. Robimy marynatę: do miski wlewamu pół szklanki wody, około 1/4 szklanki oliwy i dodajemy sól, pieprz, sos sojowy, przyprawę meksykańską i paprykę słodką. Karkówkę wrzucamy do miski i odstawiamy na około 5-6 godzin. Może leżeć i całą noc.
Na patelni smażymy pieczarki pokrojone w półplasterki. Dodajemy sól, pieprz, i trochę przyprawy meksykańskiej. Jak woda odparuje dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i zmiażdżony czosnek. Smażymy do miękkości.
Plastry mięsa wyjmujemy na patelnię i smażymy około 2 minut na mocniejszym ogniu. Na spód naczynia żaroodpornego kładziemy 1/3 pieczarek z cebulką, na to plastry mięsa, na mięso lejemy 1/3 ketchupu. następnie znów 1/3 pieczarek, resztę mięsa, 1/3 ketchupu i przykrywany pozostałymi pieczarkami i ketchupem.
Zapiekamy w nagrzanym piekarniku przez 40 min w przykrytym naczyniu w temp około 200 stopni. Nastepnie odkrywany naczynie, sypiemy na potrawę ser żółty, posypujemy majerankiem i dopiekamy 10-20 min.
Przepis znalazłam w sieci ale go zmodyfikowałam. Do marynaty można dodać ostrej papryki - jeśli ktoś lubi potrawy ostrzejsze.