Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wytrawne muffiny z tuńczykiem"
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5611
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154756
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1023
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 442
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5611
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154756
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1023
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 442
Składniki
Dwa jajka wymieszaj z olejem i jogurtem, a mąkę z proszkiem do pieczenia, solą, pieprzem i parmezanem. mokre i suche połącz ze sobą, dodaj pokrojoną w kostkę dynię i całość dokładnie wymieszaj.
Masę przełóż do silikonowych foremek na muffinki i piecz około 30 minut w temp. 190 °C. Z czterech jajek usmaż sadzone. Awokado obierz, usuń pestkę i pokrój w plasterki.
Pieczarki obierz i pokrój w plasterki. Podsmaż na patelni na rozgrzanej oliwie, aż ładnie się zrumienią. Upieczone muffiny przekrój. Na spodzie połóż część rozdrobnionego tuńczyka, rukolę, pokrojone awokado, usmażone pieczarki i jajko sadzone. Całość przykryj drugą połówką burgera i zepnij wykałaczką.Źródło: Na żywo