Do góry

Dania główne Przepis na:

Wytrawne muffiny z tuńczykiem

Wytrawne muffiny z tuńczykiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14900

Dodano:

Odsłon: 2

Sprawdzony przepis na "Wytrawne muffiny z tuńczykiem"

Składniki

  • 1
  • 5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • sól
  • pieprz
  • 35 dag mąki
  • 10 dag ugotowanej dyni
  • 6 jajek
  • 1/4 szklanki oleju roślinnego
  • szklanka naturalnego jogurtu
  • 4 łyżki startego parmezanu
  • puszka tuńczyka w oleju
  • rukola
  • 25 dag pieczarek
  • awokado
  • oliwa
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Dwa jajka wymieszaj z olejem i jogurtem, a mąkę z proszkiem do pieczenia, solą, pieprzem i parmezanem. mokre i suche połącz ze sobą, dodaj pokrojoną w kostkę dynię i całość dokładnie wymieszaj.

  2. Masę przełóż do silikonowych foremek na muffinki i piecz około 30 minut w temp. 190 °C. Z czterech jajek usmaż sadzone. Awokado obierz, usuń pestkę i pokrój w plasterki.

  3. Pieczarki obierz i pokrój w plasterki. Podsmaż na patelni na rozgrzanej oliwie, aż ładnie się zrumienią. Upieczone muffiny przekrój. Na spodzie połóż część rozdrobnionego tuńczyka, rukolę, pokrojone awokado, usmażone pieczarki i jajko sadzone. Całość przykryj drugą połówką burgera i zepnij wykałaczką.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń