Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wytrawne muffiny z tuńczykiem"
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 188
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 129
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 308
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 188
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 129
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 308
Składniki
Dwa jajka wymieszaj z olejem i jogurtem, a mąkę z proszkiem do pieczenia, solą, pieprzem i parmezanem. mokre i suche połącz ze sobą, dodaj pokrojoną w kostkę dynię i całość dokładnie wymieszaj.
Masę przełóż do silikonowych foremek na muffinki i piecz około 30 minut w temp. 190 °C. Z czterech jajek usmaż sadzone. Awokado obierz, usuń pestkę i pokrój w plasterki.
Pieczarki obierz i pokrój w plasterki. Podsmaż na patelni na rozgrzanej oliwie, aż ładnie się zrumienią. Upieczone muffiny przekrój. Na spodzie połóż część rozdrobnionego tuńczyka, rukolę, pokrojone awokado, usmażone pieczarki i jajko sadzone. Całość przykryj drugą połówką burgera i zepnij wykałaczką.Źródło: Na żywo