Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wytrawne muffiny z tuńczykiem"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3802
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3819
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 734
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3802
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3819
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 734
Składniki
Dwa jajka wymieszaj z olejem i jogurtem, a mąkę z proszkiem do pieczenia, solą, pieprzem i parmezanem. mokre i suche połącz ze sobą, dodaj pokrojoną w kostkę dynię i całość dokładnie wymieszaj.
Masę przełóż do silikonowych foremek na muffinki i piecz około 30 minut w temp. 190 °C. Z czterech jajek usmaż sadzone. Awokado obierz, usuń pestkę i pokrój w plasterki.
Pieczarki obierz i pokrój w plasterki. Podsmaż na patelni na rozgrzanej oliwie, aż ładnie się zrumienią. Upieczone muffiny przekrój. Na spodzie połóż część rozdrobnionego tuńczyka, rukolę, pokrojone awokado, usmażone pieczarki i jajko sadzone. Całość przykryj drugą połówką burgera i zepnij wykałaczką.Źródło: Na żywo