Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka ryżowo- dyniowa"
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5068
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13639
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5894
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7710
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5068
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13639
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5894
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7710
Składniki
Ryż ugotuj w osolonym wrzątku zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Wydrą żoną z pestek dynię pokrój w kostkę, posól i usmaż na maśle.
Żółtka utrzyj z cukrem i 2 łyżkami masła. Wymieszaj z ryżem, dynią, rodzynkami i cynamonem.
Białka ubij i połącz z masą. Przełóż do naczynia żaroodpornego, wysmarowanego tłuszczem i posypanego bułką tartą.
Piecz potrawę pół godziny w piekarniku rozgrzanym do 200 °C. Udekoruj cynamonem i listkami mięty.Źródło: Kurier TV