Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka ryżowo- dyniowa"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16871
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 102
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 323
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 847
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24023
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16871
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 102
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 323
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 847
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24023
Składniki
Ryż ugotuj w osolonym wrzątku zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Wydrą żoną z pestek dynię pokrój w kostkę, posól i usmaż na maśle.
Żółtka utrzyj z cukrem i 2 łyżkami masła. Wymieszaj z ryżem, dynią, rodzynkami i cynamonem.
Białka ubij i połącz z masą. Przełóż do naczynia żaroodpornego, wysmarowanego tłuszczem i posypanego bułką tartą.
Piecz potrawę pół godziny w piekarniku rozgrzanym do 200 °C. Udekoruj cynamonem i listkami mięty.Źródło: Kurier TV