Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka ryżowo- dyniowa"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14078
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1622
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16033
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6449
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14078
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1622
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16033
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6449
Składniki
Ryż ugotuj w osolonym wrzątku zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Wydrą żoną z pestek dynię pokrój w kostkę, posól i usmaż na maśle.
Żółtka utrzyj z cukrem i 2 łyżkami masła. Wymieszaj z ryżem, dynią, rodzynkami i cynamonem.
Białka ubij i połącz z masą. Przełóż do naczynia żaroodpornego, wysmarowanego tłuszczem i posypanego bułką tartą.
Piecz potrawę pół godziny w piekarniku rozgrzanym do 200 °C. Udekoruj cynamonem i listkami mięty.Źródło: Kurier TV