Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka z grzybami"
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2223
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3307
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1350
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2108
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2223
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3307
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1350
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2108
Składniki
Mięso umyj, pokrój, natrzyj solą, pieprzem, papryką i posiekanym czosnkiem. Odstaw na godzinę. Obtaczaj w mące i obsmaż na oleju. Posiekane cebule podsmaż na klarowanym maśle. Dodaj posiekane grzyby i smaż 5 minut.
W brytfance ułóż mięso i grzyby z cebulą. W misce wymieszaj śmietanę oraz starty ser żółty. Zalej mięso z grzybami i piecz pod przykryciem około 45 minut w temperaturze 180°C.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień