Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalne składniki, ale smak.......niebanalny!!! Polecam...można się miło rozczarować smakiem.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 57
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 114
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10342
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 113
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1008
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 57
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 114
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10342
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 113
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1008
Składniki
Ryż gotujemy. Na oleju podsmażamy pokrojoną w kostke cebule. Dodajemy mieso. Wciskamy do mięsa czosnek i przyprawiamy na ostro ( jak kto lubi ). Do dużego naczynia żaroodpornego wkładamy połowę ( najlepiej jak jeszcze jest cieply ) na to wykładamy całe mięso, polewamy ketchupem, kładziemy na to trochę sera. Przykrywamy resztą ryżu, kładziemy na to ser, przykrywamy i zapiekamy w piekarniku ok 30 min pod przykryciem ( ok 160 stopni ) Przed podaniem polewamy ketchupem...Pychaaaaaaaaaa. Smak naprawde zaskakuje!!!