Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8504
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2983
Polecam.
Odsłon: 1746
Polecam.
Odsłon: 505
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8504
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2983
Polecam.
Odsłon: 1746
Polecam.
Odsłon: 505
Składniki
Gotujemy ryż - na szklankę ryżu - dwie nie pełne szkl. wody. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką, gdy woda się wygotuje wlewamy mleko i gotujemy dalej. Ugotowany ryż (taki lekko wodnisty) przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na ryż układamy plastry sera żółtego; posypujemy papryką.
Pierś kurczaka kroimy w kostkę i przyprawiamy solą i pieprzem. Podsmażamy. Wykładamy na ryż z serem.
Podsmażamy pieczarki pokrojone w talarki z cebulką i wykładamy na kurczaka. Wszystko przykrywamy serem i posypujemy papryką.
Pieczemy w piekarniku około 30 min. w temp. 180.
Smacznego