Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2312
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4399
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1336
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 320
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2312
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4399
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1336
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 320
Składniki
Gotujemy ryż - na szklankę ryżu - dwie nie pełne szkl. wody. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką, gdy woda się wygotuje wlewamy mleko i gotujemy dalej. Ugotowany ryż (taki lekko wodnisty) przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na ryż układamy plastry sera żółtego; posypujemy papryką.
Pierś kurczaka kroimy w kostkę i przyprawiamy solą i pieprzem. Podsmażamy. Wykładamy na ryż z serem.
Podsmażamy pieczarki pokrojone w talarki z cebulką i wykładamy na kurczaka. Wszystko przykrywamy serem i posypujemy papryką.
Pieczemy w piekarniku około 30 min. w temp. 180.
Smacznego