Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11393
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1219
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11919
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1958
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11393
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1219
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11919
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1958
Składniki
Gotujemy ryż - na szklankę ryżu - dwie nie pełne szkl. wody. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką, gdy woda się wygotuje wlewamy mleko i gotujemy dalej. Ugotowany ryż (taki lekko wodnisty) przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na ryż układamy plastry sera żółtego; posypujemy papryką.
Pierś kurczaka kroimy w kostkę i przyprawiamy solą i pieprzem. Podsmażamy. Wykładamy na ryż z serem.
Podsmażamy pieczarki pokrojone w talarki z cebulką i wykładamy na kurczaka. Wszystko przykrywamy serem i posypujemy papryką.
Pieczemy w piekarniku około 30 min. w temp. 180.
Smacznego