Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10109
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2735
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1858
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 718
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3952
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10109
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2735
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1858
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 718
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3952
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy w mocno słonej wodzie na półtwardo.
Kroimy warzywa w dość duże plastry, to samo robimy z boczkiem. Ser trzemy na grubych oczkach. Ugotowane ziemniaki kroimy na talarki.
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, układamy ziemniaki tak, aby każdy talarek nachodził na poprzedni (mają leżeć jak wędlina na półmisku). Rumienimy cebulkę i wykładamy na ziemniaki. Pieczarki rumienimy na maśle z pieprzem i papryką, nie dodajemy soli bo puszczą wodę, wykładamy na cebulę, na to dajemy boczek i pokrywamy wszystko warstwą sera.
Pieczemy bez przykrycia w temp 200 stopni C przez ok 50 min.
Smacznego.