Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11140
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3829
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11140
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3829
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy w mocno słonej wodzie na półtwardo.
Kroimy warzywa w dość duże plastry, to samo robimy z boczkiem. Ser trzemy na grubych oczkach. Ugotowane ziemniaki kroimy na talarki.
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, układamy ziemniaki tak, aby każdy talarek nachodził na poprzedni (mają leżeć jak wędlina na półmisku). Rumienimy cebulkę i wykładamy na ziemniaki. Pieczarki rumienimy na maśle z pieprzem i papryką, nie dodajemy soli bo puszczą wodę, wykładamy na cebulę, na to dajemy boczek i pokrywamy wszystko warstwą sera.
Pieczemy bez przykrycia w temp 200 stopni C przez ok 50 min.
Smacznego.