Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8567
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3027
Polecam.
Odsłon: 1802
Polecam.
Odsłon: 516
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8567
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3027
Polecam.
Odsłon: 1802
Polecam.
Odsłon: 516
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy w mocno słonej wodzie na półtwardo.
Kroimy warzywa w dość duże plastry, to samo robimy z boczkiem. Ser trzemy na grubych oczkach. Ugotowane ziemniaki kroimy na talarki.
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, układamy ziemniaki tak, aby każdy talarek nachodził na poprzedni (mają leżeć jak wędlina na półmisku). Rumienimy cebulkę i wykładamy na ziemniaki. Pieczarki rumienimy na maśle z pieprzem i papryką, nie dodajemy soli bo puszczą wodę, wykładamy na cebulę, na to dajemy boczek i pokrywamy wszystko warstwą sera.
Pieczemy bez przykrycia w temp 200 stopni C przez ok 50 min.
Smacznego.