Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekankna z polędwicą, porami i tłuczonymi ziemniakami"
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15204
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15204
Składniki
Mięso umyj, pokrój w plastry. Polej octem, oprósz paprykami, solą i pieprzem, wymieszaj. Smaż na mocno rozgrzanym maśle klarowanym około dwóch minut z każdej strony. Ziemniaki obierz, gotuj około 10 minut, pokrój w plastry. Pora pokrój w plastry, podduś na rozgrzanym maśle. Dodaj ziemniaki, rozdrobniony lazur, smaż, aż ser się rozpuści. Zdejmij z ognia. Dodaj śmietanę z jogurtem, przypraw solą i pieprzem.
Do naczynia włóż ziemniaki z porem, na wierzchu ułóż mięso. Zapiekaj 20 minut w temperaturze 180°C. Przed podaniem posyp posiekanym szczypiorkiem.
Czas: około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień