Do góry

Dania główne Przepis na:

Zawijańce z parówek

Zawijańce z parówek

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12892

Dodano:

Odsłon: 8

Wypróbowany przepis na "Zawijańce z parówek"

Składniki

  • 8 kiełbasek lub parówek cielęcych
  • 16 cienkich plastrów boczku wędzonego
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • mały słoiczek zielonych oliwek
  • słodka czerwona papryka
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Zawijańce z parówek

Przygotowanie

  1. Włóż patyczki do szaszłyków na 30 minut do zimnej wody. Kiełbaski przekrój na pół, każdą z nich dokładnie zawiń w plastry boczku, posyp ze wszystkich stron słodką papryką. Pomidorki umyj.

  2. Kiełbaski w boczku i pomidorki nabijaj na wykałaczki. Szaszłyki piecz 20 minut w temp. 180°C. Możesz je również smażyć na oleju, aż zrobią się rumiane. Podawaj je z musztardą, keczupem i z zielonymi oliwkami.

  3. CZAS: około 30 minut

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń