Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zawijańce z parówek"
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1397
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5904
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8860
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18641
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1397
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5904
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8860
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18641
Składniki
Włóż patyczki do szaszłyków na 30 minut do zimnej wody. Kiełbaski przekrój na pół, każdą z nich dokładnie zawiń w plastry boczku, posyp ze wszystkich stron słodką papryką. Pomidorki umyj.
Kiełbaski w boczku i pomidorki nabijaj na wykałaczki. Szaszłyki piecz 20 minut w temp. 180°C. Możesz je również smażyć na oleju, aż zrobią się rumiane. Podawaj je z musztardą, keczupem i z zielonymi oliwkami.
CZAS: około 30 minutŹródło: Dobry Tydzień