Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zawijańce z parówek"
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8500
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2982
Polecam.
Odsłon: 1744
Polecam.
Odsłon: 505
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8500
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2982
Polecam.
Odsłon: 1744
Polecam.
Odsłon: 505
Składniki
Włóż patyczki do szaszłyków na 30 minut do zimnej wody. Kiełbaski przekrój na pół, każdą z nich dokładnie zawiń w plastry boczku, posyp ze wszystkich stron słodką papryką. Pomidorki umyj.
Kiełbaski w boczku i pomidorki nabijaj na wykałaczki. Szaszłyki piecz 20 minut w temp. 180°C. Możesz je również smażyć na oleju, aż zrobią się rumiane. Podawaj je z musztardą, keczupem i z zielonymi oliwkami.
CZAS: około 30 minutŹródło: Dobry Tydzień