Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczne, nawet najmłodsi się zajadali
Prosty, smaczny deserek jogurtowy z galaretką i malinami. Deser przygotowany...
Odsłon: 772
Przecieru pomidorowego nie może zabraknąć w mojej spiżarni na zimę. Przecier...
Odsłon: 1535
Delikatny filet z kurczaka , świeże i pachnące warzywa oraz marynowane piecza...
Odsłon: 19
Surówka z dwóch warzyw-marchewki i jabłka, z cyklu prostych i szybkich surówe...
Odsłon: 104
Prosty, smaczny deserek jogurtowy z galaretką i malinami. Deser przygotowany...
Odsłon: 772
Przecieru pomidorowego nie może zabraknąć w mojej spiżarni na zimę. Przecier...
Odsłon: 1535
Delikatny filet z kurczaka , świeże i pachnące warzywa oraz marynowane piecza...
Odsłon: 19
Surówka z dwóch warzyw-marchewki i jabłka, z cyklu prostych i szybkich surówe...
Odsłon: 104
Składniki
Żeberka umyć, ściągnąć z nich błonę. Pokroić na porcje. Natrzeć połową przyprawy i odstawić do lodówki (ja odstawiłam na 2 godz.)
Przygotować glazurę: do garnka wlać ketchup, miód, ocet, musztardę, dodać resztę przyprawy oraz pokrojoną w kostkę cebulę. Całość zagotować, na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Po zagotowaniu pozostawić jeszcze na ogniu przez 15 minut (mieszać).
Żeberka włożyć do naczynia żaroodpornego, wysmarowanego olejem i wstawić na 20 minut do nagrzanego do 150 stopni C piekarnika. Następnie posmarować glazurą i piec ok.60 minut, jak najczęściej przewracając i smarując glazurą (moje żeberka wymagały dłuższego czasu).Można w czasie pieczenia podlać odrobiną wody.