Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczne, nawet najmłodsi się zajadali
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5956
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9021
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8358
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5742
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5956
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9021
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8358
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5742
Składniki
Żeberka umyć, ściągnąć z nich błonę. Pokroić na porcje. Natrzeć połową przyprawy i odstawić do lodówki (ja odstawiłam na 2 godz.)
Przygotować glazurę: do garnka wlać ketchup, miód, ocet, musztardę, dodać resztę przyprawy oraz pokrojoną w kostkę cebulę. Całość zagotować, na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Po zagotowaniu pozostawić jeszcze na ogniu przez 15 minut (mieszać).
Żeberka włożyć do naczynia żaroodpornego, wysmarowanego olejem i wstawić na 20 minut do nagrzanego do 150 stopni C piekarnika. Następnie posmarować glazurą i piec ok.60 minut, jak najczęściej przewracając i smarując glazurą (moje żeberka wymagały dłuższego czasu).Można w czasie pieczenia podlać odrobiną wody.