Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczne, nawet najmłodsi się zajadali
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 101
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 273
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2823
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 693
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 101
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 273
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2823
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 693
Składniki
Żeberka umyć, ściągnąć z nich błonę. Pokroić na porcje. Natrzeć połową przyprawy i odstawić do lodówki (ja odstawiłam na 2 godz.)
Przygotować glazurę: do garnka wlać ketchup, miód, ocet, musztardę, dodać resztę przyprawy oraz pokrojoną w kostkę cebulę. Całość zagotować, na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Po zagotowaniu pozostawić jeszcze na ogniu przez 15 minut (mieszać).
Żeberka włożyć do naczynia żaroodpornego, wysmarowanego olejem i wstawić na 20 minut do nagrzanego do 150 stopni C piekarnika. Następnie posmarować glazurą i piec ok.60 minut, jak najczęściej przewracając i smarując glazurą (moje żeberka wymagały dłuższego czasu).Można w czasie pieczenia podlać odrobiną wody.