Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczne, nawet najmłodsi się zajadali
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23048
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1022
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104854
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 407
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23048
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1022
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104854
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 407
Składniki
Żeberka umyć, ściągnąć z nich błonę. Pokroić na porcje. Natrzeć połową przyprawy i odstawić do lodówki (ja odstawiłam na 2 godz.)
Przygotować glazurę: do garnka wlać ketchup, miód, ocet, musztardę, dodać resztę przyprawy oraz pokrojoną w kostkę cebulę. Całość zagotować, na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Po zagotowaniu pozostawić jeszcze na ogniu przez 15 minut (mieszać).
Żeberka włożyć do naczynia żaroodpornego, wysmarowanego olejem i wstawić na 20 minut do nagrzanego do 150 stopni C piekarnika. Następnie posmarować glazurą i piec ok.60 minut, jak najczęściej przewracając i smarując glazurą (moje żeberka wymagały dłuższego czasu).Można w czasie pieczenia podlać odrobiną wody.