Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zielona pizza z cukinią i pesto"
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17637
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1772
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15278
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5108
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9017
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17637
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1772
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15278
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5108
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9017
Składniki
65 min • Porcja 230 kcal • Koszt porcji 80 gr • Przepis na ok. 12 porcji
Ciasto: listki natki miksuję z połową ilości wody. W reszcie ciepłej wody rozpuszczam cukier i drożdże. Ten zaczyn łączę z wodą pietruszkową i oliwą. Dodaję mąkę i sól. Zagniatam jednolite ciasto i odstawiam na godz. w ciepłe miejsce.
Sery żółte ścieram na tarce, mozzarellę szarpię na kawałeczki. Cukinię kroję w plastry i na ręczniku papierowym osuszam z nadmiaru soku. Znów zagniatam ciasto, rozciągam w kształt prostokąta układam na blasze.
Wierzch ciasta smaruję pesto, rozkładam plastry cukinii, posypuję serami. Piekę w temp. 220°C ok. 20 min.
Ciasto pietruszkowe jest doskonałe. Natki można dodać więcej. Aleksandra Szoda z PorajowaŹródło: Kobieta i życie