Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zielona pizza z cukinią i pesto"
Cukinię możemy jeść na surowo, smażoną. Możemy z niej również przygotowywać r...
Odsłon: 1007
Pyszna i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 6479
Prosty i smaczny sposób na pyszne danie obiadowe. Malutkie klopsiki wieprzowe...
Odsłon: 223
Prosta i sycąca sałatka kebabowa bije na głowę wszystkie inne. Jeśli jeszcze...
Odsłon: 1752
Prosty i smaczny sposób na pyszne danie obiadowe. Malutkie klopsiki wieprzowe...
Odsłon: 223
Prosta i sycąca sałatka kebabowa bije na głowę wszystkie inne. Jeśli jeszcze...
Odsłon: 1752
Składniki
65 min • Porcja 230 kcal • Koszt porcji 80 gr • Przepis na ok. 12 porcji
Ciasto: listki natki miksuję z połową ilości wody. W reszcie ciepłej wody rozpuszczam cukier i drożdże. Ten zaczyn łączę z wodą pietruszkową i oliwą. Dodaję mąkę i sól. Zagniatam jednolite ciasto i odstawiam na godz. w ciepłe miejsce.
Sery żółte ścieram na tarce, mozzarellę szarpię na kawałeczki. Cukinię kroję w plastry i na ręczniku papierowym osuszam z nadmiaru soku. Znów zagniatam ciasto, rozciągam w kształt prostokąta układam na blasze.
Wierzch ciasta smaruję pesto, rozkładam plastry cukinii, posypuję serami. Piekę w temp. 220°C ok. 20 min.
Ciasto pietruszkowe jest doskonałe. Natki można dodać więcej. Aleksandra Szoda z PorajowaŹródło: Kobieta i życie
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pinsa, kuzynka pizzy
Dania główne
Zapiekanka z kapusty i mięsa
Dania główne
Biała kiełbaska w boczku i kapuście
Dania główne
Kotlet mielony z piersi kurczaka
Pinsa, kuzynka pizzy
Dzisiaj poznałem coś nowego, ale bardzo dobrego. Placek pinsa, jest to odmian...
Odsłon: 3
Zapiekanka z kapusty i mięsa
smak gołąbków ale mniej pracy
Odsłon: 20