Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zielona pizza z cukinią i pesto"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 343
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1956
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3917
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3786
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 538
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 343
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1956
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3917
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3786
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 538
Składniki
65 min • Porcja 230 kcal • Koszt porcji 80 gr • Przepis na ok. 12 porcji
Ciasto: listki natki miksuję z połową ilości wody. W reszcie ciepłej wody rozpuszczam cukier i drożdże. Ten zaczyn łączę z wodą pietruszkową i oliwą. Dodaję mąkę i sól. Zagniatam jednolite ciasto i odstawiam na godz. w ciepłe miejsce.
Sery żółte ścieram na tarce, mozzarellę szarpię na kawałeczki. Cukinię kroję w plastry i na ręczniku papierowym osuszam z nadmiaru soku. Znów zagniatam ciasto, rozciągam w kształt prostokąta układam na blasze.
Wierzch ciasta smaruję pesto, rozkładam plastry cukinii, posypuję serami. Piekę w temp. 220°C ok. 20 min.
Ciasto pietruszkowe jest doskonałe. Natki można dodać więcej. Aleksandra Szoda z PorajowaŹródło: Kobieta i życie