Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zielone knedle z kurkami"
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 4901
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 4592
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 67
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 385
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 4901
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 4592
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 67
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 385
Składniki
Szpinak rozmroź, osącz. Bułkę pokrój w malutką kostkę, wymieszaj z mąką. Ser zetrzyj na grube wiórki. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Dodaj szpinak, dopraw i duś 3-4 minuty. Odstaw do przestudzenia. Dodaj pieczywo, mąkę, zioła, ser i jajka. Wymieszaj. Mokrymi rękami uformuj kuleczki i gotuj je w osolonej wrzącej wodzie przez ok. 15 minut.
Kurki dokładnie oczyść, podsmaż na 1/2 masła. Resztę rozpuść w rondelku, oprósz mąką. Mieszając, wlewaj mleko i śmietanę. Podgrzewaj, aż sos zgęstnieje. Wrzuć kurki i natkę, gotuj 10 minut. Polej gorące knedle.Źródło: Naj