Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zielone knedle z kurkami"
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34978
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 18303
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34978
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 18303
Składniki
Szpinak rozmroź, osącz. Bułkę pokrój w malutką kostkę, wymieszaj z mąką. Ser zetrzyj na grube wiórki. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Dodaj szpinak, dopraw i duś 3-4 minuty. Odstaw do przestudzenia. Dodaj pieczywo, mąkę, zioła, ser i jajka. Wymieszaj. Mokrymi rękami uformuj kuleczki i gotuj je w osolonej wrzącej wodzie przez ok. 15 minut.
Kurki dokładnie oczyść, podsmaż na 1/2 masła. Resztę rozpuść w rondelku, oprósz mąką. Mieszając, wlewaj mleko i śmietanę. Podgrzewaj, aż sos zgęstnieje. Wrzuć kurki i natkę, gotuj 10 minut. Polej gorące knedle.Źródło: Naj