Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zielone knedle z kurkami"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 970
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420540
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1782
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 970
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420540
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1782
Składniki
Szpinak rozmroź, osącz. Bułkę pokrój w malutką kostkę, wymieszaj z mąką. Ser zetrzyj na grube wiórki. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Dodaj szpinak, dopraw i duś 3-4 minuty. Odstaw do przestudzenia. Dodaj pieczywo, mąkę, zioła, ser i jajka. Wymieszaj. Mokrymi rękami uformuj kuleczki i gotuj je w osolonej wrzącej wodzie przez ok. 15 minut.
Kurki dokładnie oczyść, podsmaż na 1/2 masła. Resztę rozpuść w rondelku, oprósz mąką. Mieszając, wlewaj mleko i śmietanę. Podgrzewaj, aż sos zgęstnieje. Wrzuć kurki i natkę, gotuj 10 minut. Polej gorące knedle.Źródło: Naj