Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zielone kopytka z masłem"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 217
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 762
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1805
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 281
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 217
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 762
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1805
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 281
Składniki
Ziemniaki umyć, obrać, ugotować, wystudzić.
Przecisnąć je przez praskę, wymieszać z mąką, skrobią (mąką ziemniaczaną), jajkiem, szczyptą soli i posiekaną natką, wyrobić na jednolitą masę. Ciasto podzielić na kilka części, formować długie wałki, kroić pod skosem.
Kopytka wrzucać małymi porcjami na osolony wrzątek, zmniejszyć ogień, gotować ok. 5 minut od wypłynięcia, odcedzić.
Podawać prosto z wody z roztopionym masłem (pyszne są też podsmażone na złoto na maśle na patelni).
Możesz wykorzystać dowolne świeże zioła, np. bazylię, oregano albo posiekane suszone pomidory, odsączone z zalewy.
ok. 30 minut.Źródło: Twoje Imperium