Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zielone kopytka z masłem"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424834
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10657
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4758
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424834
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10657
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4758
Składniki
Ziemniaki umyć, obrać, ugotować, wystudzić.
Przecisnąć je przez praskę, wymieszać z mąką, skrobią (mąką ziemniaczaną), jajkiem, szczyptą soli i posiekaną natką, wyrobić na jednolitą masę. Ciasto podzielić na kilka części, formować długie wałki, kroić pod skosem.
Kopytka wrzucać małymi porcjami na osolony wrzątek, zmniejszyć ogień, gotować ok. 5 minut od wypłynięcia, odcedzić.
Podawać prosto z wody z roztopionym masłem (pyszne są też podsmażone na złoto na maśle na patelni).
Możesz wykorzystać dowolne świeże zioła, np. bazylię, oregano albo posiekane suszone pomidory, odsączone z zalewy.
ok. 30 minut.Źródło: Twoje Imperium