Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy w wykonaniu, smaczny i dekoracyjny.
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12301
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 818
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425375
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12301
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 818
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425375
Składniki
Całą czekoladę posiekaj na drobne kawałeczki i pozostaw je w lodówce na ok. 15 min. W między czasie 2 małe słoiki czekolady Nutelli rozpuść w niedużym rondelku. Gotuj do puki nie rozpuści się całkowicie. Rozlej czekoladę na każdym z waflu i wsadź do lodówki.
Rozpuść galaretkę, odstaw na ok. 30 min tak aby się schłodziła a następnie wlej ją do niewielkiej brytfanki i wsadź do zamrażarki na czas do puki się nie zsiądzie. Z galaretki można wycinać różne kształty a bita śmietaną przyozdobić nasz wspaniały wafel. ;)