Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babeczki budyniowe"
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15197
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15197
Składniki
Zagotuj 2 szklanki mleka. Resztę mleka wymieszaj z proszkiem budyniowym. Wlej do gorącego mleka. Dodaj masę krówkową, miód, likier. Wymieszaj i gotuj, aż budyń zgęstnieje.
Rozlej go do foremek na babeczki. Stężony budyń rozłóż na talerze, obłóż dżemem, bezami, udekoruj posypką.
<strong>Przepis przysłała Paulina Murowana z Klonowa</strong>Źródło: Bella Relaks