Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, pyszne, łatwe w przygotowaniu małe babeczki, które można zrobić na wszystkie święta oraz okazje.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1074
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1034
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12938
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1074
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1034
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12938
Składniki
Jajka razem z cukrem wymieszać mikserem, po czym dodać mąkę pomieszaną z proszkiem do pieczenia i mąką krupczatką. Dokładnie jeszcze raz wszystko wymieszać mikserem.
CIasto mamy gotowe. Jeśli chodzi o krem, każdy robi według własnego uznania. Powiem szczerze, że sama kupiłam krem w opakowaniu, ponieważ nie miałam czasu na zrobienie go, ale jeśli posiadacie sprawdzony przepis na krem można go przyrządzić bez żadnych zastrzeżeń, lecz trzeba wiedzieć, że krem musi trochę stężeć po nałożeniu go na babeczki. Inaczej zacznie nam spływać i nie zostanie po nim żadeń ślad. Babeczki pieczemy 20 minut ( chociaż zależy to też od piekarnika ) w 180°C. Jeszcze wspomnę, że foremki do babeczek można wykorzystywać różne. Duże, małe... według mnie, najlepsze są małe, ponieważ uzyskamy więcej babeczek i pieką się o wiele szybciej.