Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, pyszne, łatwe w przygotowaniu małe babeczki, które można zrobić na wszystkie święta oraz okazje.
U nas mówi się łysy drożdżowiec albo pajtok. Takie czyste ciasto. Nawet jak...
Odsłon: 2520
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 329
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52554
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 529
U nas mówi się łysy drożdżowiec albo pajtok. Takie czyste ciasto. Nawet jak...
Odsłon: 2520
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 329
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52554
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 529
Składniki
Jajka razem z cukrem wymieszać mikserem, po czym dodać mąkę pomieszaną z proszkiem do pieczenia i mąką krupczatką. Dokładnie jeszcze raz wszystko wymieszać mikserem.
CIasto mamy gotowe. Jeśli chodzi o krem, każdy robi według własnego uznania. Powiem szczerze, że sama kupiłam krem w opakowaniu, ponieważ nie miałam czasu na zrobienie go, ale jeśli posiadacie sprawdzony przepis na krem można go przyrządzić bez żadnych zastrzeżeń, lecz trzeba wiedzieć, że krem musi trochę stężeć po nałożeniu go na babeczki. Inaczej zacznie nam spływać i nie zostanie po nim żadeń ślad. Babeczki pieczemy 20 minut ( chociaż zależy to też od piekarnika ) w 180°C. Jeszcze wspomnę, że foremki do babeczek można wykorzystywać różne. Duże, małe... według mnie, najlepsze są małe, ponieważ uzyskamy więcej babeczek i pieką się o wiele szybciej.