Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35679
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1199
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1755
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5999
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35679
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1199
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1755
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5999
        
        Składniki
Jajka ubić z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę.
Następnie powoli wlewać adwokat delikatnie mieszając, wlać olej i również delikatnie wymieszać.
Na koniec połączyć z mąką przesianą z proszkiem do pieczenia.
Połowę ciasta wylać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy lub formy silikonowej.
Do reszty ciasta dodać kakao, wymieszać, wylać na jasne ciasto, delikatnie wymieszać widelcem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180 stopni C, 60-70 min