Desery Przepis na:
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Jajka ubić z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę.
Następnie powoli wlewać adwokat delikatnie mieszając, wlać olej i również delikatnie wymieszać.
Na koniec połączyć z mąką przesianą z proszkiem do pieczenia.
Połowę ciasta wylać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy lub formy silikonowej.
Do reszty ciasta dodać kakao, wymieszać, wylać na jasne ciasto, delikatnie wymieszać widelcem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180 stopni C, 60-70 min
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Annuar 10 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
O! Z adwokatem jeszcze nie jadłam. Ale do babki likier jajeczny bardzo pasuje :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 09 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
Lubię takie babki, a z adwokatem jeszcze nie próbowałam. W ulubionych.0 Kto głosował? | Odpowiedz